Kawasaki KXF 250 2017 bekendgemaakt

Advertentie

Kawasaki showt zijn MX2 wapen: De Kawasaki KXF 250 2017

De Kawasaki’s doen het de laatste jaren al even zonder wereldtitels en supercrosstitels. Waren ze voorheen onverslaanbaar met het Pro Circuit Kawasaki team in Amerika, worden ze nu voorbij gevlogen door alle andere merken. In Europa, de MX2, hebben ze sinds de strijd tussen Herlings en Tommy Searle al geen kans meer gemaakt op de wereldtitel. Wellicht komend jaar met Ferrandis zodra Herlings zijn overstap maakt naar de MX1.

De Kawasaki KXF 250 heeft een flinke facelift gekregen en is maar liefst 1.7 kilo lichter dan zijn voorganger en heeft meer vermogen dit jaar. En heel bijzonder volgens Kawa: “Voor de eerste keer op een KX machine zijn ‘’in-mould’’ driedimensionale graphics gebruikt.” Iedere motorliefhebber zou hier de motor wel op uitkiezen en niet zo zeer op de nieuwe specs???

Wat er wel allemaal toe doet volgt nu. De motor heeft dubbele injectoren en de valstroom inlaat zijn veranderingen op de weg naar nog betere prestaties in 2017. Door de routing van de inlaatlucht te optimaliseren is de verbrandingsefficiency verbeterd. Dat zorgt weer voor nog beter oppakken en snellere acceleratie, met name in het lage en midden toerenbereik.

De befaamde Kawasaki ‘’bridge-box’’ zuigerbodem is nog lichter geworden. Dit in combinatie met de offset geplaatste cilinder (technologie die gedeeld wordt met niet alleen de KX450F maar ook met Supersports als de Ninja ZX-10R en de Supercharged Ninja H2), verbetert de mechanische efficiency en levert daardoor meer vermogen op.

Het motorblok werd in totaal 0,8 kilo lichter, bij het rijwielgedeelte werd ook nog eens een kilo gewichtsbesparing gerealiseerd. Verder kregen de Type2 Showa Seperate Function voorvork en Uni-Trak achtervering nieuwe settings voor nog meer feedback en een soepele werking. Het frame is eveneens nieuw en werd 6 mm smaller en 90 gram lichter, terwijl de achtervork een geoptimaliseerde wanddikte heeft gekregen wat een gewichtsbesparing van 190 gram opleverde.

Voor het motormanagement zijn drie ‘’plug and play’’ map settings standaard. De populaire KX F1 calibration kit is natuurlijk ook voor de KX250F als optie leverbaar.

KX™250F

KX™250F

KX™250F

Bron en fotos: Kawasaki

Dankzij advertenties surf je voor niets