Advertentie

Nu alweer bekend: De Husqvarna 2017 modellen

Ik kan mij nog herinneren dat motorfabrikanten zo rond oktober hun nieuwe modellen voor het aankomende jaar onthulden. Of was dat gewoon omdat tegen die tijd de Motorrai was en ik net er voor in wat folders had gesnuffeld om in te lezen. De Husqvarna 2017 modellen zijn nu al voor de helft van het jaar bekend en vanaf Juni zouden ze al bij de dealers moeten staan! Joh, maar goed.. In ieder geval niet de Enduro 125 vanwege de emissie Euro4 ellende. 

Husqvarna ook in 2017 trouw aan de tweetakt

Voor de tweetakt liefhebbers onder ons: Husky bouwt en ontwikkelt de modellen gewoon weer door. De TC 250 zou zelfs weer vanaf ‘scratch’ zijn opgebouwd. De TC 125 kent minder aanpassingen, maar is desalniettemin een dikke vette ‘must-have’ als je het mij vraagt. Ik heb vroegah heel veel lol gehad op mijn Husqvarna CR 125 uit 1999. Ja, dan houd je een zwak voor een merk dat als underdog word werd gezien.. Momenteel staan ze naast KTM vooraan in deze motocross markt. De tweetakten zijn dit jaar weer lichter gemaakt en de 125 heeft nu een Mikuni carburateur in plaats van de Keihin. Ook hebben ze een nieuwe WP AER 48 voorvork en een carbon subframe. Gezien plaatjes meer dan woorden zeggen, zie hier. Uiteraard ook van de TC 85 voor de kleine kanonnen.
De beschikbare 2017 modellen zijn: TC 85, TC 125, TC 250.

Husqvarna 2017 viertakten

Ook de viertakten hebben de WP AER 48 vork gekregen en zijn weer lichter gemaakt. Onder andere door het subframe wat uit 30 procent carbon bestaat en slechts 1.4 kg weegt. Dit zag je ook terug bij de two-smokers. Bijzonder is, als je het mij vraagt, dat de viertakten traction control hebben. De viertakten hebben een sensor die voor maximale grip zorgt. Hij knijpt de power wat af op het achterwiel als de toeren ineens omhoog gaan als er ineens tractieverlies is. Vreemd lijkt me dit in het zand…. De viertakten hebben standaard mapping mogelijkheden en hebben allemaal een electronische starter. Je zou zeggen: Je mag wel wat werk doen op zo een motor! Maar als je dat zegt heb je nog nooit je motor uit het zand getild en een viertakt weer moeten aantrappen in het heetst van de strijd. Dit zat overigens eerder ook al op de motor…
De beschikbare modellen zijn: FC 250, FC 350 en de FC 450.

Bron en meer informatie over Husqvarna 2017: Husqvarna NL

Dankzij advertenties surf je voor niets