De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 5

- Advertentie -

Inmiddels de laatste post in de reeks van 15 mooiste bergpassen in Zwitserland voor de motorrijder. Drie juweeltjes van passen die opgepikt kunnen worden in het routeboek voor een schoon wegdek, mooi uitzicht en een load of fun. Zwitserland: Duur om te verblijven, maar de onbetaalbare passen zijn het meer dan waard.

Splugenpass

De Splugenpas, of in het Italiaans: Passo dello Spluga, verbindt het Zwitserse Hinterrheintal met het Italiaanse Val San Giacomo. Deze pas gunt de motorrijder ongeveer 50 haarspeldbochten die worden afgewisseld met tal van andere mooie curves. De Splugenpas brengt je tot  2.114 meter hoogte en is ongeveer 40 kilometer lang waarvan het langste deel overigens in Italie ligt. De nabije San Bernardinopas, waarvan de pas een aftakking betreft, is een mooie aanvulling mocht je vanaf de Italiaanse kant aankomen.

- Advertentie -

Sustenpass (Zwitserland)

De Sustenpas vormt de verbinding tussen Innertkirchen en Wassen. De pas is ongeveer 45 kilometer lang en de top ligt op een hoogte van 2.224 meter. Je krijgt er ongeveer 20 haarspelden onder de wielen door die worden opgediend met mooie bochtenpartijen. De huidige weg is aangelegd tussen 1938 en 1945 en is daardoor een van de nieuwere Zwitserse paswegen. De Sustenpas is vooral voor het toerisme belangrijk en wordt daarom in de winter niet sneeuwvrij gehouden.

Tips voor de motorrijder: De pas kan in combinatie met de Furkapas en Grimselpas worden gereden die samen de Drie-passen-tocht vormen.

Simplonpas

De Simplonpas, of ook weer in het Italiaans: Passo del Sempione, verbindt het Zwitserse Brig met het Val d’Ossola in Italie. De Simplonpas heeft nog geen 10 haarspeldbochten, maar neemt je over bijna 60 kilometer mee langs diverse mooie glooiingen. Daarbij is het eens van de best aangelegde bergpassen van Europa. De Simplonpas kent namelijk een gemiddelde breedte van 6 meter en wordt in de winter open gehouden. En dat allemaal dankzij Napoleon die de weg helemaal vernieuwen zodat hij er met zijn artillerie over kon.

Meer over Zwitserland, en de eerdere posts in de reeks van de mooiste bergpassen van Zwitserland voor de motorrijder vind je hier.

Foto’s embedded via Google Maps

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd