Advertentie

De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 1

Zwitserland is ongekend duur voor zijn bezoekers uit de omringende landen, dat is algemeen bekend. Ook weet iedere stuurfanaat dat ze genadeloos zijn voor hardrijders. Een prent voor net iets te hard is in prijs al gauw te vergelijken met een flinke opknapbeurt van je motor. Daarnaast dien je sowieso een tolvignet aan te schaffen voor ongeveer 4 tientjes om hier te mogen rijden. Dit geldt overigens alleen voor de snelweg. De passen en de provinciale wegen kan je zonder vignet onder je door laten schieten.

Toch kan je er niet van weg blijven en is het een heerlijk land om te sturen. De frisse Zwitserse Alpenlucht met een vleugje smeulend rubber en fijnstof uit de uitlaten van je vrienden blijft verleidelijk. Waarom? Het antwoord zit in de heerlijke bergpassen waar je absoluut eens overheen gegaan moet zijn. Zie hier in dit eerste bericht de top 3 van de 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland.

1 De Furka Pass

De Furkapas verbindt Andermatt met Gletsch en ligt ongeveer op 2.431m hoogte. Je dient wel goed in de gaten te houden of het wel de juiste periode is om hier een tocht te gaan maken. Over het algemeen is de pas in de maanden november tot en met begin mei gesloten.

Hier een 360 graden image die je mag overtuigen:

2 De San Bernadino Pas

De prachtige San Bernardinopas (Passo San Bernardino) verbindt Hinterrheintal met het Italiaanstalige Valle Mesolcina. De weg ligt op ongeveer 2.065m hoogte en is daarom in de winter uit noodzaak ook voor verkeer afgesloten. De afsluiting duurt meestal van eind oktober tot begin mei. Ook hier dus goed opletten voordat je je knapzak en de motor pakt.

Google Streetview laat zien waarom je hierheen moet:

3 De Fluelapas

De Fluelapass is gelegen in het kanton Graubünden en heeft een hoogte van 2.383m. Over deze pas loopt de Hauptstrasse 28 van Davos naar Zernez. De pas is net als de eerdere twee passen tussen eind oktober en begin mei gesloten.

Wat een weelde:

Inmiddels hebben we zelf ook als eens een bezoekje gebracht aan dit wonderschone land om motor te rijden. Deze route wil ik graag met je delen. En zie hier bericht 2 en bericht 3 van deze reeks. Het is er echt geweldig om op de motor doorheen te rijden.

Een handige site over de openstelling van deze passen vind je hier: http://www.alpenpaesse.co/
Bron: Google Maps

Dankzij advertenties surf je voor niets