De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 2

- Advertentie -

De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 2

Voor deel twee van de 15 mooiste bergpassen in Zwitserland bezoeken we met de Google video auto de Ofenpas, de Albulapas en de Saint Gottard pas. Ook over deze passen staan je nekharen rechtovereind als je door de bochten zwiept met al je vrienden.

Ofenpas

De Ofenpas ligt in het oosten van het Zwitserse kanton Graubünden en loopt van het Engadindal tot in Val Müstair. Deze pas is minder technisch dan de nummers 1 tot en met 3, maar is wel met 35 km een lekker stukje gummen. Het hoogste punt ligt hier rond de 2.100M en een bijkomend voordeel is dat de pas het hele jaar open is. Nadeel is dat het een relatief drukke pas is…

Albulapas

De Albulapas is weer wat technischer en verbindt het dal van de Albula-rivier met het Engadindal. De pasweg loopt parallel aan de zuidelijker gelegen Julierpas. De Albulapas is helaas ook van eind oktober tot begin mei gesloten vanwege de hevige sneeuwval. Het hoogste punt van deze pas ligt op 2.315M.

Saint Gottard

Je kent hem wel van die belachelijk lange tunnel die er loopt waar je ook zo belachelijk lang voor moet wachten als je pech hebt. Het hoogste punt ligt op 2.106M en je moet tussen oktober en mei hier ook niet langskomen want dan heb je pech: ‘Wintersperre’. Totdat de Gotthardtunnel in gebruik werd genomen was dit een drukke en belangrijke noord-zuid-verbindingsweg over de Alpen. De pas verbindt overigens Andermatt met Airolo en hoort gewoon op de lijst ondanks de mindere wegen.

Bron: Google Maps

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -