De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 3

- Advertentie -

Weer 3 pareltjes van bergpassen die je gereden moet hebben als motorrijder. In deze reeks van 15 mooiste bergpassen in Zwitserland voor de motorrijder dalen we voor de derde keer af naar de Zwitserse Alpen. Deze keer om de Grimselpas, de Nufenenpas en de Berninapas kort onder de loop te nemen.

Grimselpas

De Grimselpas vormt de verbinding tussen Innertkitchen en Gletsh. De huidige weg is aangelegd in 1894 en de pashoogte ligt op 2.165 meter. Het is een lekker ‘weggetje’ om jezelf een middag te vermaken want de pas is rond de 25 kilometer lang en kent prachtige bochten en vergezichten. Daarnaast eindigt de weg bij Gletsh en kan je meteen de Furkapas op duiken. Ook deze pas kent winter closure, dus kijk goed wanneer hij open is.

- Advertentie -

Nufenenpas

De Nufenenpas is in 1964 geopend en is de hoogste, geheel op Zwitsers grondgebied gelegen pas. De pas is gesloten van eind oktober tot begin mei en als je pecht hebt valt er hier ook hoog zomer nog een witte deken waardoor hij dicht gaat. Vanuit Ulrichen gaat de pas door Agenetal en op de 2.000 meter-grens begint het feest van haarspeldbochten. De pashoogte ligt op 2.478 meter hoogte biedt een prachtig uitzicht om even uit te rusten.

Berninapas

Dit is een van de mooiste en tevens weinige bergpassen die het hele jaar open is voor de hardcore motorrijders die zich niet laten tegenhouden door sneeuw en ijzel in de winter…. Deze Berninapas verbindt het Veltlin-dal (niet te verwarren met Veltins-pils) met het Engadin-dal. Vanuit Samedan loopt de route over een lengte van 56 kilometer en een pashoogte van 2.328 meter naar het Italiaanse Tirano. Flink wat kilometers die de moeite waard zijn dus.

motorrijden bergpassen zwitserland  berninapas

Op zoek naar een motorroute in Zwitserland? Zoek op motorroutes op onze site, of bekijk deze route eens die je door meerdere prachtplekken neemt door 3 verschillende landen.

Bron: Google maps
Voor opening van de passen: Alpenpasse

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd