Advertentie

De 15 mooiste bergpassen voor de motorrijder in Zwitserland 3

Weer 3 pareltjes van bergpassen die je gereden moet hebben als motorrijder. We dalen weer af naar de Zwitserse Alpen. Deze keer om de Grimselpas, de Nufenenpas en de Berninapas kort onder de loop te nemen.

Grimselpas

De Grimselpas vormt de verbinding tussen Innertkitchen en Gletsh. De huidige weg is aangelegd in 1894 en de pashoogte ligt op 2.165 meter. Het is een lekker ‘weggetje’ om jezelf een middag te vermaken want de pas is rond de 25km lang en kent prachtige bochten en vergezichten. Daarnaast eindigt de weg bij Gletsh en kan je meteen de Furkapas in duiken. Ook deze pas kent winter closure, dus kijk goed wanneer hij open is.

Nufenenpas

De Nufenenpas is in 1964 geopend en is de hoogste, geheel op Zwitsers grondgebied gelegen pas. De pas is gesloten van eind oktober tot begin mei en als je pecht hebt valt er hier ook hoog zomer nog een witte deken waardoor hij dicht gaat. Vanuit Ulrichen gaat de pas door Agenetal en op de 2000 meter-grens begint het feest van haarspeldbochten. De pashoogte ligt op 2478 meter hoogte biedt een prachtig uitzicht om even uit te rusten.

Berninapas

Dit is er eentje die het hele jaar geopend is voor de hardcore motorrijders die zich niet laten tegenhouden door sneeuw en ijzel. Deze Berninapas verbindt het Veltlin-dal (niet te verwarren met Veltins-pils) met het Engadin-dal. Vanuit Samedan loopt de route over een lengte van 56 kilometer en een pashoogte van 2328 meter naar het Italiaanse Tirano. Flink wat kilometers die de moeite waard zijn dus.

Bron: Google maps
Voor opening van de passen: Alpenpasse

Dankzij advertenties surf je voor niets