Motorrijden in Oostenrijk deel 1

Motorrijden in Oostenrijk over prachtige bergpassen deel 1

Oostenrijk. Bekend door KTM (en nu ook Husqvarna), al zijn wintersport mogelijkheden, Alpen, schnaps en strohrum. Die laatste twee kan je overigens goed laten staan als je je wel eens zorgen maakt over een morgen…. Je hebt veel meer plezier aan motorrijden in Oostenrijk over de prachtige bergpassen. Om je te overtuigen zijn er alvast 2 uitgezocht voor op de ‘bucketlist’. Houd wel rekening met ‘wintersperre’, tol en dure boetes als je van plan bent hierheen af te reizen.

Grossglockner Hochalpstrasse

Deze prachtige weg is net geen 50km lang en kent een flink aantal hairpins waar je goed je schaamranden kan wegrullen. De weg verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthie en het hoogste punt ligt op 2.506m. Helaas moet je wel even in de buidel tasten. Als motorrijder mag je 25EU’tjes aftikken om hier te mogen genieten. Let op: Weinig kans dat de weg open is tussen eind oktober en half mei.

Silvretta Hochalpstrasse

De Silvretta hochalpstrasse is een absolute droomvlucht voor de motorrijder. Op een bepaald deel van de weg krijg je zelfs 25 haarspelden voor je kiezen over slechts 9 kilometer. Het is een toeristische trekpleister dus ook hier kan je even wat euro’tjes uit je sok halen, namelijk 12EU aan tol. Neemt zeker niet weg dat je ook deze pas een keer gereden moet hebben.  De pas is meestal geopend vanaf juni tot en met oktober. Het hoogste punt mag niet weer ontbreken, deze ligt op 2.036m.

We zijn hier inmiddels meerdere malen overheen gereden en we hebben er ook wat routes voor je gemaakt. Kan je zo downloaden voor ieder navigatiesysteem.
Route 1
Route 2

Bron: Google Maps / Streetview
Foto: Ron en Edwin, credit Jarno

Vorig artikelBMW Hover Ride – Een uit de hand gelopen Lego project
Volgend artikelMotoGP Red Bull KTM Factory Racing introductie