Silvretta Hochalpenstrasse – Een achtbaan voor de motor

De Silvretta Hochalpenstrasse is een must-ride op de motor in Oostenrijk. Goed asfalt en haarspeldbochten pur sang die over het algemeen ook nog eens mooi schoon zijn. Geen enorme afknijpers, maar wel lekkere bochten met de juiste verkantingen. De Silvretta Hochalpenstraße is een toeristische bergweg in Oostenrijk en daardoor vooral druk in de toeristische periodes. De achtbaan weg stijgt tot 2.032 meter hoogte en verbindt Partenen in Vorarlberg met Galtür in Tirol.

Het kost je wel even een paar euros (12 EU in 2018) om deze achtbaan in te stappen, maar de wegen zijn echt in goede staat en worden altijd mooi schoon gehouden. De weg houdt je 25 kilometer lang bezig dus teruggerekend is het allemaal niet zo veel wat je aftikt.

- Advertentie -

Zoals vaak in Oostenrijk ligt ook de Silvretta pas redelijk geïsoleerd dus na dit geluksmoment is het weer een aan/wegrijdroute overbruggen met de motor. Zelf hebben we dit niet gedaan, maar het zou niet raar zijn om er een hele dag alleen maar heen en weer te rijden. Uiteraard afgewisseld met een kopje koffie en een apfelstrudel naast de Stausee.

Route: Myrouteapp

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd