Motorroute in Oostenrijk over de Furkajoch en de Silvretta

Een leuke motorroute in Oostenrijk die je over 2 bekende passen brengt en start vanaf Burserberg. Twee jaar op rij hebben we gebivakkeerd in Landal Brandnertal in Burserberg Oostenijk (vandaar dit startpunt). Een voordeel is dat het niet ver vanaf Nederland ligt en het een prima uitvalsbasis is waar je motor droog in de garage kan staan. Een prachtige bijvangst is dat het vrij hoog is gelegen waardoor je een heerlijke opwarmer hebt als je op pad gaat, of juist een verrukkelijke cooling down bij terugkomst.

Deze motorroute hebben we zowel in 2017 als in 2018 gereden. Er zitten wat langere aanrijdroutes tussen, zoals altijd in Oostenrijk, maar die ben je snel vergeten zodra je een flinke puist op rijdt met meerdere haarspelden en bovenaan geniet van een broodje bloedworst met mierikswortel.

- Advertentie -

De Furkajoch is een bekende pas bij motorrijders die je tot 1761 meter hoogte neemt. Het is geen pas met een ontelbare haarspelden, maar de bochten die er wel in zitten zijn lekker om je schaamrand weg te gummen. Plus dat er een leuke variatie in zit en de uitzichten adembenemend zijn.

Rondom Lech en St. Anton Am Arlberg tref je ook mooie bochten waar je blij van wordt, maar daarna moet je het weer even doen met een aanrijdroute tot Landeck. Dat wordt weer even mooi sturen. Maar daarna moet echt een flink stuk rechtdoor worden gereden om vervolgens pas bij Wirl aan de voet staat aan de Silvretta Hochalpenstrasse. Dat is een geweldenaar van een pas! Die maakt alles weer goed. Geloof me.

Veel plezier!
Route: Myrouteapp

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd