Motorrijden over de Passo Mendola

Motorrijden over de Passo Mendola is geweldig. Inplannen in je route dus en verhaaltje is uit. Maar laten we de pas eens onder de loep nemen. Als je de wiki’s er op naslaat loopt de pas van Cles tot en met Bozen, maar het leukste stuk begint en eindigt toch echt ergens anders. Neem deze tip mee en kies er voor om de Mendola pas net even anders aan te rijden als er een reis naar de Dolomieten gepland staat.

Als je de mogelijkheid hebt is het leuker om te beginnen vanaf het plaatsje Fondo. Hier start je vrijwel direct aan een leuk stuk weg tot en met Sankt Michael. De pas is met 1363 meter niet heel hoog, maar de wegen zijn goed en de uitzichten prachtig. Op ongeveer de helft tussen deze 2 plaatsen in rijd je langs een bergwand waar de weg wat smaller en ben je niet in staat lekker door te rijden. Maar juist hier word je getrakteerd op mooie vergezichten en is even stoppen om de benen te strekken een prima idee.

- Advertentie -

Voor, en na dit gedeelte heb je veel afwisseling van curves over heel mooi asfalt. De aangelegde haarspelden zijn eveneens voorzien van een mooie gladde laag en zijn lekker glooiend. Ideaal om de schaamranden weg te rullen omdat de verkanting er ook allemaal goed is. Er ligt hier gegarandeerd bijna 25 kilometer aan afwisselende bochten op je te wachten waar het niet heel erg druk is met ‘normaal’ verkeer. Ook hier geldt wel dat je er niet tijdens de hoog zomermaanden moet rijden, want dan rijd je in een treintje.

Maps: Google

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd