BMW Lac Rose concept motor

- Advertentie -

BMW Lac Rose Concept: Een interpretatie van de Parijs-Dakar rallymotor

Geïnspireerd door de helden van Parijs-Dakar op BMW motoren komt BMW Motorrad met een geheel nieuwe interpretatie van de BMW R nineT. Maak kennis met de BMW Lac Rose.

- Advertentie -

BMW Lac Rose: Een GS op basis van de nineT

Het concept is een interpretatie van de GS die de Parijs-Dakar Rally in 1985 won. De motor plaatst de BMW R nineT in een nieuwe context en laat zien wat met passie voor merkhistorie, fantasie, én een paar veranderingen kan worden bereikt.

De BMW Lac Rose is opgebouwd uit een nineT en heeft de typische kenmerken van deze voormalige succesmotorfiets. Bijzondere off-road-kwaliteiten zijn bewust weggelaten. ‘De motor oogt daardoor als een coole en relaxte roadster met een paar typische off-road-eigenschappen die het mogelijk maken de straat te verruilen voor de onverharde weg’, aldus Edgar Heinrich.

Lac Rose

Lac Rose is de Franse naam van het roze gekleurde Retba zoutmeer. Dit meer ligt 35 km ten oosten van Dakar en op minder dan een kilometer van de Atlantische kust. De Parijs-Dakar Rally eindigde hier na de vele zware etappes door de woestijn. Het podium lag direct aan de oever van het meer en de winnaars ontvingen hun prijs te midden van een grote menigte enthousiaste fans. De BMW fabrieksmotoren reden midden jaren tachtig drie keer op rij naar de overwinning. Gaston Rahier won de derde in 1985 met startnummer 101.

Gewoon maar even genieten van dit plaatje van een motor:

Fotos en bron: Bmw 

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd