Advertentie

Deze action cam van TomTom vonden we toch de moeite waard om even uit te lichten. Naast de wereldberoemde Gopro action cam’s en alle andere zoals de Sjcam serie is deze TomTom Bandit ook een serieuze speler in deze branche. Kijk en oordeel zelf.

tomtom bandit

Je mooiste, meest enerverende, opvallende of indrukwekkende belevingen vastleggen op video om ze vervolgens met je achterban te delen, was nog nooit zo eenvoudig. En wel dankzij de eerste action-camera van het Nederlandse TomTom: deze Bandit. Met de groothoek Full HD camera (1060p60) maak je niet alleen kraakheldere video’s (eventueel met geïntegreerde weergave van bijvoorbeeld snelheid, locatie en hoogte), maar schiet je ook gedetailleerde 16 megapixel foto’s.

tomtom bandit 2

Meest vernieuwende aan de actiecamera echter is dat hij is uitgerust met een geïntegreerde mediaserver en diverse sensoren (snelheid, g-kracht, hoogte, rotatie, hartslag (optioneel)). Deze detecteren ‘spannende momenten’ en leggen die vervolgens automatisch vast.

tomtom bandit 3

Uiteraard kun je die spannende momenten ook zelf handmatig vastleggen. Middels de speciale smartphone app kun je de opgeslagen scenes aansluitend in een handomdraai aan elkaar plakken en voorzien van bijvoorbeeld muziek of commentaar. Scheelt je simpelweg uren downloaden en bewerken. Daarnaast zijn er voor de camera, die is uitgerust met de innovatieve Batt-Stick (soort uitneembare USB-stick met o.a. geïntegreerde accu en micro SD-kaart slot), tal van praktische accessoires beschikbaar, waaronder een hartslagsensor, afstandsbediening en legio speciale houders.

tomtom bandit 4

De Bandit actiecamera is verkrijgbaar vanaf €429,00, de rijk uitgeruste Premium Pack (met onder meer standaard een afstandsbediening, duiklenskap en extra houders) kost € 499,00. Info:

TomTom

Leuke camera, of ga je liever voor de andere action cam’s? Het blijft moeilijk kiezen.  Zo heeft Gopro natuurlijk de Hero 4 Silver en de Hero 4 black editie. Dit zijn natuurlijk wel hele zware tegenstanders voor de TomTom Bandit. We zullen zien of dit een daverend succes word of een ééndagsvlieg in de “actioncam-scene”.

Klik hier voor meer cam’s en gadgets!