Advertentie

De Diablo Brutale, een huwelijk tussen Pirelli en MV Agusta

My precious, my precious! OMG MV! De Brutale is een van de Italiaanse nekkendraaiers die sinds 2001 op de markt is gebracht. Maar nu is er de Diablo Brutale: Een creatie van MV Agusta en Pirelli. Beide Italiaanse merken werken sinds 2011 samen en vonden het wel eens tijd om samen wat moois uit te brengen. En wel ter ere van hun 5 jarig jubileum onder het feestelijke motto: “Made in Italy”. Meer van dit jongons! Diablo Brutale MV Agusta Pirelli (1)

Aan de ene kant de laatste technologische evolutie van de DIABLO serie; de DIABLO ROSSO III, dat is de nieuwe supersport band van Pirelli. Met aan de andere kant de Brutale 800: Een motor waarvan het oorspronkelijke project dateert uit 2001 en dat – jaar na jaar – is gerenoveerd in stijl en geest om trouw aan zichzelf blijven, en haar vermogen om te blijven verbazen en nieuwe generaties liefhebbers te veroveren. De nieuwe Brutale 800 is een voorbeeld geworden van ‘Made in Italy’ technologie. En nu maar hopen dat MV niet ‘failliet in Italy’ gaat.

De Diablo Brutale heeft een matte kleur met een rode onderbreking als verwijzing naar het bandenlogo. MV Agusta heeft besloten om hulde te brengen aan de nieuwe Pirelli banden door middel van een aantal grafische elementen zoals het DIABLO ROSSO III-logo aan de zijkant van de tank. Daarnaast de typische ‘donder’ groef van het loopvlak, die als handelsmerk van de band staat, aan de bovenkant van de tank en op het voorspatbord plus aan beide zijden van de ‘staart’ van de motor. Zowel het Pirelli logo met de rode “D” van DIABLO verschijnt naast het MV Agusta logo aan de bovenkant van de tank.

Pirelli rust deze speciale editie met een set van DIABLO ROSSO III uit met een rode kleur die in lijn staan met de details die de Brutale de unieke geest geven van de Diablo. De Brutale 800 heeft DIABLO ROSSO III banden als originele uitrusting met de volgende maten: Voor 120/70 ZR17 M / C (58W) TL en 180/55 ZR17 M / C (73W) TL achterzijde.Diablo Brutale MV Agusta Pirelli (2)Diablo Brutale MV Agusta Pirelli (3)Diablo Brutale MV Agusta Pirelli (4)Naar eigen zeggen is dit de beste Brutale ooit.. Die wil ik! Zeg ik dan weer.. Helaas moet ik dan er dan wel snel bij zijn. Deze motor wordt niet in massaproductie genomen en zal een collectors item worden voor mensen met een flinke knip.

Fotos en bron: MV Agusta

Dankzij advertenties surf je voor niets