Ducati Desert X een reïncarnatie van de Cagiva Elefant

- Advertentie -

Een nieuwe Ducati Scrambler is in aantocht, twee zelfs. Maar we kijken eerst even naar dit geweldige prototype. Het ontwerp van de Ducati Desert X is gebaseerd op de legendarische Cagiva Elefant 900 van Edi Orioli uit 1990 / 1994 waarmee hij Parijs Dakar twee keer wist te winnen. Het verzoek van de CEO van Ducati aan de designafdeling om met twee nieuwe motoren te komen is voor de helft beantwoord met deze prachtige retro woestijn-beuker.

De oorspronkelijk 900CC Cagiva Elefant, met destijds een Ducati blok, is na bijna dertig jaar 200 CC dikker, maar wel gezonder geworden. De motor moet immers aan de huidige eisen voldoen en de toenmalige tabakssponsors zijn verdwenen van het ontwerp. Dit zijn ongetwijfeld niet de enige verschillen, maar er is nog niet echt iets bekendgemaakt door Ducati. In de tussentijd zelf maar wat verschillen zoeken?

- Advertentie -
Foto embedded via mcnews.com.au by Phil Ansley
Ducati Desert X 2020

Het concept ziet er in ieder geval veelbelovend uit en daarmee lijkt Ducati een tweede ‘cult motor’ nieuw leven in te hebben geblazen. De Desert Sled was ook, hoewel minder gelijkenissen, wat ons betreft goed gelukt. Tijdens de Eicma Motorshow zal de Ducati Desert X worden onthuld. Later meer!

Foto Desert X: Ducati

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd