Advertentie

De Ducati Scrambler RT en Essenza zijn pareltjes

Onlangs zijn er op de Bike Expo twee prachtige pareltjes gepresenteerd van Ducati. Het gaat om de Ducati Scrambler RT en de Scrambler Essenza. De motoren zijn ontworpen door Anvil Motociclette uit Parma en South Garage uit Milaan.

Ducati Scrambler RT (Road and Track)

RT staat voor Road and Track en daarmee hebben we alweer wat geleerd. Ook was de Ducati RT in de good old days een heuze crossmotor en reed hij echt over onze aarde in de jaren 70. De Anvil boys namen de RT als donor motor en voor dit ontwerp de huidige Scrambler Sixty2 als uitgangspunt. De klassieke Ducati RT wilden zij niet volledig onherkenbaar maken dus ze hebben de motor en het frame gelijk gelaten om zo een hulde te brengen aan deze ‘Old Duuk’. Leuk gelukt!

Ducati Scrambler Essenza

Hier heeft de South Garage voor aan de tekentafel gestaan en het doel was om de Scrambler te herinterpreteren met een uitgesproken Cafe Racer inslag. Ook wilden zij met het ontwerp trouw blijven aan vintage racer tradities. De naam Essenza betekent simpelweg ‘essentie’, maar komt voort uit de South Garage traditie: De regels buigen zonder ze te breken om het beste uit zo een fiets naar boven te halen. Alleen dit al…

Bron en fotos: Ducati

Meer info over de R/T: Anvil
Meer info over de Essenza: South Garage

Dankzij advertenties surf je voor niets