Ducati Streetfighter V4

- Advertentie -

De Streetfigher V4: Als dertiger heb je direct associatie met een vechtspel op de Nintendo 16 bit, maar behalve dat beide heel leuk vermaak kunnen bieden is er geen overeenkomst. Wie al wat langer in het motorcircuit rondhangt denkt juist meteen aan de prachtige modellen die Ducati uitbracht tussen 2009 en 2015. Eerst alleen de 1098, en daarna ook de 848.

Ducati maakte onlangs de komst van de Streetfighter V4 bekend en zal meedoen met de Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb. In deze editie, die op 30 juni begint, zal Carlin Dunne de beroemdste berg ter wereld beklimmen op het Streetfighter V4 prototype.

Als onderdeel van het ontwikkelingsproces van het nieuwe model is de “Race to the Clouds” aangewezen als een ideaal testterrein voor het gooien, smijten en uitknijpen van de Streetfighter V4.

Traditiegetrouw is de Ducati Streetfighter V4 rechtstreeks afgeleid van de sportieve Panigale. Maar dan zonder kuipen en voorzien van een hoog en breed stuur. De hoge prestaties van de 1100 cm³ Desmosedici Stradale worden onder controle gehouden door aerodynamische contouren die speciaal voor dit model zijn ontworpen. We zijn meteen benieuwd of er weer een lichter model wordt uitgebracht als dit een succes wordt.

Het prototype zal racen met een “gepixelde” kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Ducati. Anders dan gebruikelijk bij prototypes verbergt de kleurstelling de lijnen van de motor niet, maar versterkt deze door bewust te laten zien hoe de motor er uiteindelijk uit zal zien. Als je niks te verbergen hebt, waarom zou je dit dan doen?

“De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

Niets meer aan veranderen zou ik willen zeggen! Meer info: Ducati.

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -