Advertentie

Het Ducati Design Center mag twee plaatsen vrij maken in de prijzenkast. De Café Racer wint de prestigieuze “Motorcycle Design – Concept Bike and New Prototypes” award bij de Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Cernobbio. Naast deze vreugd heeft de Café Racer de Villa Erba-trofee toegekend gekregen. Deze trofee is dit jaar overigens voor het eerst toegekend.

Ducati Café Racer

De Duuk Café Racer Concept dankt zijn karakter aan een volledig aluminium gestijlde constructie die de originele Scrambler-mechanica volledig in het zicht houden. De LED lichten bieden een frisse look, net als de “bobber” spaakwielen, de lage uitlaat en de met de hand gestikte zitting.

Ducati Scrambler Desert Sled

Ducati deed ook mee met een andere conceptbike welke is geïnspireerd door de Scrambler Desert Sled. Dit concept vonden we op een derde plek terug in de categorie: “Motorcycle Design – Concept Bike and New Prototypes”. En ook hier weer prachtig beeldmateriaal:

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is sinds 1929 gehouden. Het is swerelds meest exclusieve competitie die het ontwerp en de stijl van vintage auto’s en motoren viert. Naast categorieën voor voertuigen van vorig jaar, heeft de wedstrijd een “Concept Cars and Prototypes” sectie om een ​​visie voor voertuigen van de toekomst te presenteren.

Bron en fotos: Ducati

Dankzij advertenties surf je voor niets