Een stapje vooruit, motorrijlessen mogen weer

We stappen dus weer op de motor

- Advertentie -

Positief nieuws in ellendige tijden. Scooter- en motorrijlessen mogen weer worden gegeven nadat deze sinds 25 maart verboden waren door het coronavirus. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op 1 mei bekendgemaakt.

Wel blijft de ‘anderhalvemeterregel’ van kracht en dat lijkt mij niet zo een probleem, zelfs niet bij het achtjes draaien. Het is hoog tijd dat deze groep weer (veilig) aan het werk kan en motorliefhebbers kan voorzien van een roze kaartje. Ruim een maand heeft deze sector compleet stilgelegen, want digitaal je motorrijbewijs halen is nog iets teveel van het goede.

- Advertentie -

Eerdere deze week las ik al berichten dat veiligheidsregio Groningen had besloten om motorrijlessen toe te staan waarna meerdere veiligheidsregio’s dit besluit overnamen. Voordat het compleet uit de hand liep hebben diverse belanghebbende instanties bij het ministerie aangedrongen op een landelijke richtlijn. Deze roep om duidelijkheid is dus kort hierop gegeven.

motorrijlessen mogen weer corona
U wilt hier met 150 kilometer per uur binnendoor inhalen. Mag dat?

Het ministerie liet tevens weten dat het Centraal Bureau Rijexamens (CBR) bezig is met het heropstarten van de examens in deze categorie. Wanneer ze weer van start gaan, is nog niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dit al volgende week, meldt het LBKR.

Bron: o.a. NU.NL

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd