Elektrische motoren van Alta Motors

Wederom een fabrikant / start-up van elektrische motoren gevonden. Wat deze partij dan weer onderscheidt is dat zij zich focussen op motocross en supermotard gebied. De productie is echt nog maar net gestart, dus als je er meteen een zou willen moet je achteraan aansluiten. Hier zie je in ieder geval dat een hele motor in 48 sec is gemonteerd. De overtocht uit Amerika zal langer duren verwacht ik….

Er worden sinds deze maand twee bijzondere motoren geproduceerd: De Redshift MX (Motocross) en de Redshift SM (Supermotard). Elektrische motoren hebben wel eens de eigenschap log, of teveel afwijkend van de huidige motoren te zijn. Dat vind ik bij deze weer eens niet terug! Teveel verandering is voor mij als gewoontedier gewoon niet gewenst. De crossmotor lijkt, en is echt een crossmotor en de supermotard ook echt een.. Nahja je begrijpt het!. Op het ontbreken van gebrul na zijn het gewoon mooie vertoningen en je kan er ook snel mee gaan zoals in de videos te zien valt.

De Redshift MX

De Redshift MX kent 40 PK’s waarmee hij dus mee kan komen in de MX2 klasse. Vooral door het bijzondere koppel natuurlijk. De motor weegt een krappe 114 KG en je kan met de accu ongeveer 2 uur ravotten. Ik zeg voldoende voor een dagje spelevaren. Als je overigens de motor hebt leeggewrongen is hij na 2.5 uur weer volledig opgeladen. Verder is deze Redshift aangekleed door serieuze spelers! Zo heeft de motor Acerbis bodywork, Brembo remmen en zit er WP vering op. Je hoeft overigens niet te schakelen met de motor, het is gassen en gaan.

De Redshift SM

Ook deze fiets ziet er als een volwaardig apparaat uit. Hij verschilt qua specs niet veel van de MX. Er wordt geclaimd dat de motor rond de 80 KM kan afleggen voordat de accu weer aan de lader moet. Hij is zoals je zou verwachten iets zwaarder, maar voor een supermotard rijd je met 122KG zo de showroom uit. Daarmee is hij een van de lichtste motoren in zijn klasse.

Het schijnt dat de SM gewoon street-legal wordt in de States… Ben benieuwd of dit komt overwaaien! In Europa heb ik de dealers namelijk nog niet mogen ontdekken helaas.

Fotos en meer info: Alta Motors