De eRocket hybride motorfiets. 80 km/h haalt dit apparaat, maar wat is het? Een fiets, een motor, een e-bike alles in 1 zullen we maar zeggen.

IMG-20160206-WA0024

De eRockit is een high speed e-bike met motorkenteken waarmee je al al fluitend en fietsend auto’s kunt inhalen. Deze bike is ontwikkeld door de Oostenrijker Stefan Gulas en is minstens vernieuwend te noemen.

IMG-20160206-WA0023

Hoe harder je trapt hoe sneller hij gaat, niks geen 50watt motortje. Deze grote jongen heeft 8000watt tot zijn beschikking!!! Mens en machine samengesmolten waarmee een klein trapje genoeg is om los te gaan, de ratio is namelijk 1 op 40. Dus de kracht die je uitoefend op de pedalen wordt 40x versterkt: Een echte “vooruit raket” zoals Alard kalff zou zeggen. Vandaar de naam eRockit dus.

Milieu vriendelijk ten top en rijden voor 1ct. Per km. De actieradius is wel iets minder handig die ligt tussen de 50 en 70 km en opladen duurt een dikke 3,5 uur. Misschien wel handig voor woon werkverkeer maar voor de wat langere toertochten niet echt geschikt. De prijs hebben we even opgezocht en ligt in nedeland rond de € 13.850 en dat is nou niet bepaald goedkoop als je voor dat zelfde geld een hele knappe motorfiets kunt kopen.

Willen de mensen deze fiets ook echt kopen en gaat deze markt groot worden, of blijft het een gadget ? De tijd zal het leren, kijk alvast naar wat filmpjes en oordeel zelf.