Advertentie

De Euro4 Emissienorm: leuker kunnen we het niet maken, wel milieuvriendelijker?

De Euro4 emissie norm is iets waar rekening mee gehouden moet worden door motorfabrikanten, zo besloot Bruxelles. Steeds meer negatieve berichten verschijnen op het web over de KTM en Husqvarna 125CC enduro modellen. Het lijkt erop dat Europa’s nieuwe Euro4 emissie norm zijn eerste slachtoffer(s) heeft gemaakt. Dit omdat het lijkt dat noch KTM, noch Husqvarna hun 125cc tweetakt enduro modellen zullen produceren in 2017 – and after! Bye-Bye, zwaai-zwaai? Het gaat aan mijn hart als 2-takt fan.

euro4 emissie ktm exc125 2016Het ligt altijd weer heel gecompliceerd, maar meestal is het ook gewoon een financiele beslissing. En dat zou dit ook zijn geweest naar het schijnt. Het komt er op neer dat het maken van deze kleine jengelaars, die moeten voldoen aan de strengere Euro 4 emissie-eisen, financieel onbetaalbaar blijkt.
Doordat deze enduro modellen toegestaan zijn voor gebruik op de openbare weg vallen zij onder de Euro4 emissie wet. De crossmotoren, die bijna identiek zijn aan deze fietsen, vallen hier niet onder. De 125CC enduro modellen worden voornamelijk in Europa verkocht, en het meeste in Frankrijk – Spanje en Italie.

Bericht is nog niet officieel, maar ik heb dit van tenminste 6 prominente internationale motorsites…. 

Foto: Ktm en professionele bewerking met grapje: Nick-Triple

Dankzij advertenties surf je voor niets