Fijne kneepjes voor de motorrijder: ‘The biker wave’

‘The biker wave’ Hoe werkt dit nou precies?

De lezers die motorrijden weten precies waar ik het over heb, ‘The biker wave’. Degenen die geen benul hebben: Haal je motorrijbewijs eens! Dus voor de motorrijders die bekend zijn met dit alledaagse fenomeen: Wat is nou het geheim achter ’the wave’?  Het lijkt gebruikelijk genoeg twee rijders die ‘hallo’ zeggen naar elkaar als ze naderen… Maar is dat ook zo…..?

Eigenlijk niet. Wij van Bikerbook hebben goed opgelet en navraag gedaan. Als je denkt dat het gaat om een bevestiging krijgen van elke motorrijder die op je afkomt, dan heb je het mis. Geloof het of niet, er zijn een aantal zeer subliminale en ongedocumenteerde regels met betrekking tot deze situatie – en ik ga ze nu met jullie delen.
De kans dat je een begroeting terugkrijgt van de tegemoetkomende motorrijder ligt aan een aantal factoren. Over het algemeen geldt hoe meer overeenkomsten jullie hebben des te groter de kans dat de ander ook een groet terug doet.

- Advertentie -

Er zijn grofweg drie categorieën:

1. Brand equity. Dit betekent dat als jullie beide hetzelfde merk motor rijden, de kansen op een reactie worden verhoogd.
2. Stijl equity. Als u beide hetzelfde “type” motor rijdt, zoals de chopper, naked, racer of touring motorfiets, verhoogd dit ook uw kansen op een reactie.
3. Helm equity. Als u beide dezelfde soort helm draagt, zoals open gelaat helm, integraal helm of crosshelm.

Voorbeeld: U rijdt op een racer in vol leer met integraal helm en u komt een andere rijder tegen op een Harley Davidson in een spijkerbroek met een open ‘pot’ op zijn hoofd. De kans van een geslaagde ‘wave’ is dan kleiner dan wanneer je iemand tegenkomt op ook een racer. Helaas, maar gelukkig gaat dit ook vaak goed en is er een prachtige wave, vol schwung, en rijden beide partijen met voldoening en wederzijds respect weer verder.

De Big Five Wave mogelijkheden

Wanneer een motorrijder nadert, zal zijn linker arm en hand het verhaal vertellen. Of hij is de initiator, of de replier, de signalen zijn hetzelfde. Hieronder worden de vijf belangrijkste handgebaren die u kunt tegenkomen verder beschreven:

1. De Niets – Dit is de “standaard” hand positie van de meeste cross-ontmoetingen. Gewoon het verlaten van zijn linkerhand op het stuur kan van alles betekenen van “geen aandacht aan het feit dat je nadert” tot “Ik zie u, maar ik ben niet geïnteresseerd in het uitwisselen van een groet” – naar de hardere, “ik zie je maar omdat we geen overeenkomsten hebben ben ik niet van plan om je bestaan ​​te erkennen”. Omdat er geen woorden worden uitgewisseld om te verduidelijken wat er bedoeld wordt blijft het speculeren wat de ander echt denkt.

2. De twee vingers Flip – De meest casual en meest voorkomende bevestiging. Linkerhand nog steeds op de handgreep, maar de wijs- en middelvinger kort omhoog. Dit zegt eenvoudig “Joh, hoe gaat het?” Veelal zal de ontvanger reageren uit beleefdheid. Natuurlijk is de hele kwestie van wie het eerst groet echt niets meer dan een spelletje – of wie is er in de betere stemming op het moment.

3. The Big One – Dit is de grootvader van alle groeten . Linkerhand naar beneden af van het stuur en naar de zijkant . Vingers kunnen een “peace” teken maken of worden gespreid met de handpalm naar buiten gericht. Dit is een duidelijk signaal voor de andere rijder dat hij je erkent. Het niet beantwoorden aan deze flagrante pleidooi voor gastvrijheid kan als onbeleefd worden beschouwd – en kan eventueel worden uitgelegd als een krachtige boodschap van ongelijkheid.

4. De Dis – Linker hand naar beneden en rustend op de dij. Dit kan worden gezien als een verzoek aan de wederpartij te behandelen als een vijand. Vooral als de hand daarheen wordt verplaatst terwijl u nadert . Dit gaat terug tot de tijd dat rivaliserende motorbendes over de straten zwierven. Dit signaal geeft gebrek aan respect voor de andere rijder(s) aan en was duidelijk bedoeld als negatief en heeft vaak geleid tot confrontatie. Vandaag, echter is de oude culturele betekenis verloren gegaan, en kan je gewoon als je arm moe is hem laten rusten op je been (kijk naar de racers die dit vaak doen).

5. De Geek – Linker hand hoog in de lucht, deze is speciaal gereserveerd voor de nieuwe rijder. Deze ietwat lompe groet kan men herkennen aan het hoge ” Hi mammie !” gehalte. Zo opgewonden om één van de ‘gang’ te zijn. Vaak gebruikt door beginnende rijders op een lichte motor, of dubbele voorwielers. Aanbeveling: Gewoon niet doen! Keep your cool.

bikerwave
Dit is in ieder geval de Bikerbook Wave: Afstappen en lekker absurdistisch elkaar toezwaaien.

Hier nog even wat voorbeelden van gebruikelijke handsignalen waar je overigens wel wat aan hebt als je bijvoorbeeld in een groep rijdt.

Embedded via Motorcyclelegalfoundation

Dus daar zijn ze. Alle geheimen achter die mysterieuze motorfiets groeten, biker wave, geopenbaard (niet te verwarren met de standaard hand “turn” signalen). Gewoon lekker blijven zwaaien en enjoy the ride!

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd