Advertentie

Motor Veiligheid

Fluor is al jarenlang een komen en gaan als het gaat om fashion. De Franse regering vond het tijd voor een revolutie en kiest voor een stabiele fashionstatus voor fluor. Zo ben je namelijk per heden verplicht (1 januari 2016) voor jezelf én voor een eventuele passagier namelijk een hesje, “gilet de haute visibilité”, te hebben, inclusief CE-keur, welteverstaan. Zowel oranje als geel is toegestaan.

Ons inziens geen overbodige luxe uiteraard. Veiligheid is immers het belangrijkste, maar twee hesjes ten alle tijden bij je hebben in de kofferbak van de auto geen enkel probleem. Echter op de moderne motorfiets is bergruimte schaars op de BMW GS rijders na dan. Met een boetebedrag van 38 euro per ontbrekend hesje valt het te overwegen de hesjes in de ANWB winkel te laten hang. Dit raden we natuurlijk niet aan overigens.

Ware het niet dat als je bij een noodstop in de kraag gevat wordt zonder gilet de haute visibilité je het even wat meer kost. Dan kan de boete namelijk oplopen tot een respectabel bedrag van 750 euro. Klein gebbetje maken met oom agent in je beste Frans zal je niet helpen, vrezen we. Al kun je het proberen. Wanneer Louis de Funès je vraagt naar je ‘gilet de haute visibilité’, weet je nu in ieder geval dat de hij je hesje bedoelt.

Gratis tip dus: Overweeg een hesje als je over de Franse wegen gaat..

Dankzij advertenties surf je voor niets