Honda CB4, het is stil rondom dit concept

Honda CB4 concept: Kom eens door!

Toegegeven, en dat heb ik volgens mij al vaker gedaan, ik ben geen totaalfan van Japanse motoren. Echter, als ze met dit soort modellen op de proppen komen kan ik toch wel een beetje verliefd worden. Sinds november 2015 circuleren foto’s van de Honda CB4 over het web, maar sindsdien blijft het stil bij Honda. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat het te maken heeft met het stilliggen van de fabriek door de aardbeving, maar goed!

- Advertentie -

Het concept heeft duidelijke links met de Honda motoren van een paar generaties terug. En laat dat nu net weer helemaal hot en happening zijn. Hij kenmerkt zich door een enkelzijdige achterbrug en klassiek glimmende (gepolijste) knalpotpijpen. De remschijven zijn massief en worden gestopt door radiaal gemonteerde Tokico klauwen. Het dashboard is slechts een rond soepblik waar je waarschijnlijk alleen het hoognodige op kan aflezen.

Deze concept ‘retro’ motor lijkt te zijn opgebouwd uit de CBR650F. Als de motor inderdaad de basis heeft van de CBR650F, dan zou het een redelijk betaalbaar modelletje moeten kunnen worden.

Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept
Honda CB4 Concept

Kom eens gauw op Honda: We willen weer veel meer van deze motor horen en zien!!

Fotos: Honda Europe

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd