Advertentie

Husqvarna Nuda 900R

Husqvarna deed de laatste 75 jaar niet aan straatmotoren, maar met de Husqvarna Nuda 900R kwam een einde aan die periode. En hoe! Strakke lijnen, mooie hoeken en een heerlijke futuristische agressieve look. Minpuntje is wel deze Husk nog afstamt uit het huwelijk met BMW en daardoor komt er geen vervolg meer op dit model…. Zonde!

husqvarna nuda 900r

Bij Husqvarna noemen ze het de “negative V-shape” en het is uniek. Het zijn eigenlijk allemaal platte vlakken die bij elkaar komen elk hoekje is anders en past precies in het strakke design.

husqvarna nuda

Goedkope onderdelen zijn op deze fiets niet te vinden neem bijvoorbeeld de Sachs UPSD voorvork, radiaal bevestigde remklauwen en radiale rempomp om maar even wat te noemen. Met de gebruikte materialen zit het dan ook wel goed. De uitrusting is wat minder luxe, maar dat is ook niet zo raar voor een supermoto/ naked bike. Daar horen geen luxe gadgets op zoals bij de grotere tourbuffels. Gewoon lekker kaal en sportief en vooral licht. Het dashboard is voorzien van alles wat je nodig hebt en goed overzichtelijk.

De afwerking van de husky is dik in orde en ook de uitlaat past goed bij de slanke fiets. Al vinden wij een Akrapovic altijd mooier. Al met al een hele mooie en aparte motorfiets een echte “nekkendraaier”.

husqvarna nuda 900r
husqvarna nuda 900r
husqvarna-nuda-900r
Husqvarna nuda 900r specs

Bron en foto: Husqvarna

Dankzij advertenties surf je voor niets