Husqvarna Vitpilen en Svartpilen

- Advertentie -

Husky Vitpilen en Svartpilen (Witte pijl en Zwarte pijl)

De Vitpilen en Svartpilen van Husqvarna werden onlangs als concept geïntroduceerd in Milaan en daar vielen ze goed in de smaak. Vinden wij ook wel wat hebben, maar in welk hokje kunnen we deze fietsen nou kwijt? Wij zijn van de vakjes en hokjes: Lekker makkelijk namelijk. We zetten ze gewoon maar onder de scramblers en vinden ze gewoon maar erg leuk.. Echt weer van die fietsies voor erbij.

- Advertentie -

De Husqvarna Vitpilen en Svartpilen, gebaseerd op het rijwielgedeelte van de KTM 390 Duke, trokken de nodige aandacht aandacht op de motorshow van Milaan. Naar verluidt zelfs zoveel dat Husqvarna ze overweegt in 2017 in productie te nemen.

De 401 concepten zijn allesbehalve verouderd! Ze hebben een sportieve upside-down WP voorvork, lichtgewicht latwerk frames, en 17-inch wielen met moderne rubbers eromheen gegooid. Het vermogen komt van een 400cc watergekoelde single state-of-the-art blok. De power die aan de ketting scheurt is 43PK en de fietsen wegen slechts 135 kg (297 pond).Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (5)

Dit goede nieuws wordt ook bevestigd door Reinhold Zens, een van de twee managing-directors van Husqvarna. Die zegt dat beide modellen groen licht hebben gekregen voor productie.
Helaas wel onder de volgende voorbehoud: ‘Ze komen in 2017, maar lijken misschien anders. Een motor moet natuurlijk wel voldoen aan allerlei regelgeving, waarmee een designer geen rekening hoeft te houden. Laten we het er op houden dat ze in de geest van de concepts worden gebouwd.’ Dat zal ons benieuwen, in ieder geval kijken we er naar uit.

Die met die noppenbanden is overigens de Svartpilen en die met die slikkies de Vitpilen.Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (4)Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (2)Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (1)Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (1)

Husqvarna_Svartpilen_Vitpilen (2)

Meer info: husqvarna

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd