Advertentie

De Husqvarna Vitpilen wint in Discipline: Professional Concept

Over het hele web verschenen de afgelopen dagen berichten dat de Husqvarna Vitpilen 701 een design wedstrijd heeft gewonnen. Nu had ik nog nooit gehoord van deze bijzondere onderscheiding, maar het is naar het schijnt zeker niet de minste onderscheiding die je kan krijgen. Dat ik dit niet kende kan overigens verklaard worden door mijn onwetendheid over design, trends, motormode of whatever. Toch weet ik heel goed wat ik gewoon exceptioneel mooi vind. En dat is de Vitpilen, vind ik, zonder dat ik er echt verstand van heb. Husqvarna Vitpilen 701 (1)Mensen die pretenderen er wel verstand van te hebben verklaren de winst van Husky in deze design wedstrijd als volgt:
“Een iconische visie die nieuw en vooruitstrevend is. Een nieuwe interpretatie van de ‘essentiële motorrijd experience’. De Husqvarna Vitplilen 701 is de stap in de terugkeer van het merk naar de straatmotorfiets markt. Een zeer moderne en innovatieve fiets, verenigt zuiverheid, functionaliteit en bruikbaarheid. De Husqvarna Vitpilen 701 is een frisse interpretatie van wat de hedendaagse vrijdenkende motorrijders willen: Een fiets die de tijdloze vreugde van de rit verzorgt. Met een niveau van esthetische eenvoud die lijkt te zijn verloren tussen de hype van het moderne motorfiets ontwerp. Husqvarna’s authentieke balans tussen vorm en functie levert een bijzondere motor.”

Dit aldus de ifworlddesignguide.com die deze prijs heeft toegekend… Als je al zo een tekst kan toekennen aan een, in de volksmond MOOIE MOTOR!, dan ben je wel echt een eindbaas op taalvlak. Of je begrijpt echt de band tussen mens en machine zoals de motorrijder voelt en krijgt dit gevoel direct van deze Husky Vitaminepillen. Om wat kracht bij deze prijs te voegen kan ik melden dat er meer dan 5.000 product inzendingen uit 53 landen zijn geweest. Deze hoopten allemaal in aanmerking te komen voor het iF-logo, wat staat voor ontwerp excellentie.
Het is oprecht een mooi design en ik hoop dat de motor ook goede stuureigenschappen krijgt en dat dit inderdaad er voor gaat zorgen dat Husky weer voet aan de grond krijgt met zijn straat modellen.

De 701 is momenteel nog steeds in concept fase, maar zal misschien / wellicht / naar verwachting /hopelijk vanaf 2017 te zien zijn bij de Husky dealers. Wel zijn er al meer geruchten dat de Vitpilen 401 en 125 in productie worden genomen in 2017. Deze modellen zouden gebruik maken van het KTM Duke 390 frame en techniek en zijn daardoor makkelijker in productie te nemen. Zodra dit definitief is zal ik het posten met een glimlach.

Hieronder wat meer plaatjes van de motor en vind er het jouwe van!  Husqvarna Vitpilen 701 (10)Husqvarna Vitpilen 701 (9)Husqvarna Vitpilen 701 (6)Husqvarna Vitpilen 701 (7)Husqvarna Vitpilen 701 (8)Husqvarna Vitpilen 701 (5)Husqvarna Vitpilen 701 (2)Husqvarna Vitpilen 701 (3)Husqvarna Vitpilen 701 (4)

En nog wat plaatjes uit een eerdere concept fase:
Husqvarna Vitpilen concept drawings (3)Husqvarna Vitpilen concept drawings (2)Husqvarna Vitpilen concept drawings (1)Husqvarna Vitpilen concept drawings (4)

Meer weten? Even surfen naar Husky.

Dankzij advertenties surf je voor niets