Advertentie

Kawasaki W800 Final Edition – Het einde van een tijdperk

Hoewel ik mij niet kan herinneren deze motor ooit eerder te hebben gezien: Vijftig jaar na de introductie komt er een einde aan de W-serie. Met de Kawasaki W800 Final Edition luidt de Japanse fabrikant het slot van dit tijdperk in.

Voor 2017 zal er naast de huidige W800 SE een gelimiteerd aantal W800 Final Editions beschikbaar zijn. Dit zal voor fans en liefhebbers in Europa de laatste kans zijn om een nieuwe Kawasaki W-serie te bemachtigen. De Final Edition onderscheid zich door de kleurstelling, namelijk Candy Brown met Candy Sunset Orange accenten en een Final Edition logo. Samenvattend: Kleur en logo….? Dat is niet vrij minimalistisch, wellicht een gevalletje van doe maar gewoon.

Geschiedenis W-serie

De historie van de W-serie kan terug worden herleid naar 1966. Dit is het jaar waarin Kawasaki de eerste W1 introduceerde. Met zijn 650 cc blok en een vermogen van 50 pk was de W1 de eerste zware viertakt van Kawasaki. Vooral op de Amerikaanse markt bleek de W1 een schot in de roos. Het succes was zelfs zo groot dat de W1 gezien wordt als de basis voor het succes van Kawasaki op de Amerikaanse markt.

Hier begon het W-serie avonuur mee in 1966

Kawasaki W1-1965

Weinig verandering door de jaren:

kawasaki-w650
De vormgeving en basistechniek van de oorspronkelijke W1 waren terug te vinden in de W650 die in 1998 op de markt kwam. Dit model trok onmiddellijk een legioen liefhebbers aan. Aldus Kawasaki het bewijs dat echte stijl nooit uit de mode raakt! Vraag mijzelf dan meteen weer af waarom dit model dan verdwijnd? In 2011 kwam de opvolger van de W650 in vorm van de W800 met meer cilinderinhoud, maar met dezelfde styling die altijd kenmerkend voor de W-serie is geweest. De W800 Final Edition is dan ook een passend eerbetoon aan de rijke historie van de Kawasaki W-serie. Dit gezien er maar weinig anders is dan anders…

Het ultieme W-Serie model, en meteen de laatste:

Bedankt Kawa! Voor deze 50jarige verrijking van onze motorcultuur met dit model. De Kawasaki W800 Final Edition zal medio juli beschikbaar zijn, vanaf € 9.799,-

Meer informatie: Kawasaki

Dankzij advertenties surf je voor niets