Kawasaki Z H2 Supercharge – De naked to beat?

kawasaki Z H2

Reveal party time. Ik zei het al eerder. Kawasaki teased ons voor een tweede maal met de Kawasaki Z H2 Supercharge. Zo gaat het naakte paradepaardje heten dus. Enkele weken geleden lieten zij al doorschemeren dat er naast de huidige Z modellen een wat bruter model op de markt zal komen.

In de eerste ’tease’ word je vluchtig hypnotisch gemaakt door de waaier van een supercharger die naar volle toeren gaat en vervolgens het Z-logo aanzuigt. Ha! Er komt dus naast de bekuipte Ninja H2 een naked versie met een supercharger. Zal die dan toevallig ‘Z H2 Supercharge’ gaan heten?

In de tweede tease die gisteren live is gezet is dus de naam Z H2 Supercharge prijsgegeven en een silhouet die wat weg heeft van de Kawa Z900.

Het feit dat er een supercharger op zit doet mijns inziens de testosteron spiegel veel te veel stijgen. En dan moet je de motor nog bestijgen, starten en de baas blijven als je moedig en iets onzeker het gas open rolt. Ik mag toch hopen dat de naked wordt geleverd met ducktape en een weightvest om er op te blijven zitten. Leuk om eens te proberen, maar de in de schuur willen hebben score is bij mij niet erg hoog.

Wetende dat de bekuipte broeder, de Ninja H2 met 325 PK van de band komt, maakt mij nieuwsgierig of dit dan de naked-to-beat wordt. De MV Agusta Brutale 1000, Aprilia Tuono V4 1100 en de KTM 1290 Super Duke R, en de nog te lanceren Ducati Streetfighter V4 hebben er hiermee waarschijnlijk wel een concurrent bij voor deze titel. Nog even geduld, op 23 oktober weten we het.

Bron en foto’s: Kawasaki Youtube

Vorig artikelGet Duked? KTM kondigt iets met een oranje buizenframe aan: Rara…
Volgend artikelHet leed dat E10 benzine heet?