Triumph Street Triple RS 2020 – daar is hij dan

- Advertentie -

Enkele dagen geleden werd wereldkundig gemaakt dat er flink wat updates zouden zijn op de Triumph Street Triple RS 2020. Likkebaardend is er uitgekeken doordat een silhouet in een promo video een ander neusje liet zien voor de 765CC naked. En anders is het neusje, een beetje, en dat is lang niet het enige wat veranderd is.

Laten we beginnen met het vermogen van de Street Triple RS 2020. Er wordt maar liefst 9 procent meer vermogen beloofd in de mid-range met een piek op 123PK bij 11.750 toeren. Ook het koppel is niet ongemoeid gelaten, want hier hebben de Engelse vrienden naar eigen zeggen een vooruitgang geboekt van 9 procent tot 79NM bij 9.350 toeren. Voor degene die zijn huiswerk heeft gemaakt en weet dat dit vrijwel identiek is aan het voorgaande model: Het verschil zit hem in de mid-range waardoor het vermogen veel bruikbaarder, en er over het hele gebied meer trekkracht is.
De motor heeft verder een verbeterd reactievermogen dat voornamelijk wordt behaald door een vermindering van de rotatietraagheid met 7 procent. Dit heeft Triumph voor elkaar gekregen door de krukas, koppeling en balansas nauwkeuriger en lichter te maken.

- Advertentie -

De motor kent 5 aangepaste rijmodi, namelijk Road, Rain, Sport, Track en Programmeerbaar. De modi stellen de gasrespons, ABS en tractiecontrole in om de prestaties te optimaliseren en de motor aan te passen aan jouw humeur. Zo heeft de rain functie nog maar 100PK op het achterwiel. Bovendien maken de elektronische gasklepregeling (nauwkeurige gasrespons), verstelbare ABS, schakelbare tractiecontrole en zelfuitschakelende richtingaanwijzers deel uit van de nieuwe technologische normen van de Street Triple.

Het TFT-systeem is ook in enkele opzichten geupdate. De MyTriumph connectiviteitssysteemsoftware (mooi woord voor galgje) is erg handig door de Bluetooth-module voor accessoires. Dit maakt GoPro-interactie, turn-by-turn navigatie en telefoon- en muziekbediening mogelijk. Als ik mij niet vergis was dit al aangekondigd op het model hiervoor, maar is dit uitgesteld tot nader order? Wellicht dat hier op werd gewacht.

Het scherm beschikt tevens over nieuwe stijl ‘second gen’ grafische schema’s, in 4 verschillende stijlen en 4 verschillende kleuren. De TFT-schermhoek kan worden aangepast voor een goede zichtbaarheid.

Zo kunnen we eigenlijk nog wel even doortypen wat de updates aangaat. De zithoogte iets verhoogd, een nieuwe neus dus met wat aanpassingen aan het bodywork en flyscreen, een gloednieuwe carbon afgewerkte demper, andere stuurklem, hielbeschermers enz. Best een leuke update dus voor een toch al heerlijke motor terwijl de wereld wachtte op de nieuwe Daytona. Het schept verwachtingen voor zijn bekuipte evenknie.

MOTOR EN TRANSMISSIE
TypeVloeistofgekoeld, 12 kleppen, DOHC, driecilinder in-lijn
Inhoud765 cc
Boring77.99 mm
Slag53.4 mm
Compressieverhouding12.54:1
Max. vermogen EC123Pk / 121.36 BHP (90.5kW) @11750tpm
Max. koppel EC79Nm@ 9350tpm
SysteemSequentiële, elektronische multipoint-brandstofinjectie met SAI. Elektronische gasklepregeling
UitlaatRoestvaststalen 3-in-1-uitlaatsysteem met een lage, roestvaststalen, enkelzijdige demper
EindaandrijvingX-ringketting
KoppelingNatte platenkoppeling met slip-assist
Versnellingsbak6 versnellingen met Triumph Shift Assist
FRAME
FrameVoorzijde – twin-sparconstructie van aluminium buizen. Achterzijde – tweedelig hogedruk-spuitgietwerk
SwingarmTweezijdige, gegoten aluminiumlegering
VoorbandGegoten aluminiumlegering 5 spaken, 17 x 3,5 inch
AchterwielGegoten aluminiumlegering 5 spaken, 17 x 5,5 inch
Voorband120/70 ZR17
Achterband180/55 ZR17
VoorveringOmgekeerde 41-mm Showa-voorvork, big piston vork (BPF), instelbare compressie, rebound en preload.
AchterwielophangingOhlins STX40 met volledig instelbaar piggyback reservoir RSU
Front BrakesDubbelle 310 mm zwevende schijven, Brembo M50 4-zuigerige radiaal monobloc klauwen
Rear BrakesEnkele 220 mm schijf, Brembo eenzuigerige remklauw, uitschakelbaar ABS
Instrumentendisplay en -functiesFull-colour, 5″ TFT dashboard met 4 stijlen en high/low contrast opties
AFMETINGEN EN GEWICHT
Breedte stuur775 mm
Hoogte zonder spiegels1085 mm
Zadelhoogte840 mm
Wielbasis1405 mm
Vorksprong23.9 º
Naloop100 mm
Dry Weight166 kg
Tankinhoud17.4 L
BRANDSTOFVERBRUIK
Constant Speed 56mph/90kph5.2 l/100km mpg
Brandstofverbruik5.2 l/100km
CO2 FiguresEURO 4 Standard: 119 g/km **De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik worden gemeten volgens verordening 168/2013/EG.  De waarden voor het brandstofverbruik zijn het resultaat van specifieke testomstandigheden en dienen alleen ter vergelijking. De resultaten in een werkelijke rijsituatie kunnen anders zijn.

De Street triple RS 2020 komt in 2 kleuren, ‘silver ice’ en ‘jet black’.

Meer info: Triumph

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd