Advertentie

Het is weer de tijd van het jaar dat de Intertoys en Bart Smit Bol speelgoedboeken op de mat vallen. Tijdens deze periode gebeurt er ook veel op tweewielergebied, want de Eicma in Milaan komt dichterbij en dat betekent aankondigingen. KTM heeft er ook 1: Get Duked! Geen idee wat we precies mogen verwachten, maar na de uiteindelijke Duke 790, aka ‘The Scalpel’, ben ik wat geremder in mijn verwachtingen.

Want wat was het prototype van de KTM ‘Scalpel’ een geniale machine qua looks. De mono exhaust onder het kontje, de haaienkartels onder het zadel, de brute look en agressieve zit. Dit ontwerp klopte helemaal, maar waarschijnlijk niet voor een straatlegale fiets. Het boodschappenauto’tje van moeders de vrouw stond al te koop voor als de 790 uitkwam, maar hoefde dus niet weg na de onthulling. Ok. Ik moet niet te negatief zijn over deze machine. De huidige KTM 790 is alsnog een fijne motor met van alles er op en er aan die haarscherp stuurt. Alleen niet gaaf genoeg om thuis een paar nachten op de bank te slapen.

Sorry, ik dwaalde wat af. Terug naar de aankondiging. Misschien is het een nieuwe KTM Duke 125, 390, 690 1290, of misschien wel een 890…? In de video zie je wat carbon afwerking, een remschijf, een oranje vakwerkframe en uiterst geconcentreerder monteurs. Weinig dus. Get Duked! Dat is het momenteel en daar zullen we het mee moeten doen.

View this post on Instagram

#GETDUKED | Stay Tuned #KTM #ReadyToRace #EICMA2019

A post shared by KTM (@ktm_official) on

Bron: Instagram Official KTM
Foto: The 1290 Beast KTM Media / Schedl R

Dankzij advertenties surf je voor niets