Kawasaki Z1000 en Z1000R vernieuwd in 2017

- Advertentie -

Kawasaki Z1000 en Z1000R vernieuwd in 2017

De meningen zijn vaak flink verdeeld over deze motor; either you hate it or love it. Er zit weinig tussenin. Ik kom er gewoon voor uit dat ik hem bijzonder mooi gestyled vind sinds hij deze facelift heeft gekregen. Op de standaard uitlaat en kentekenplaathouder na dan, maar dat is bij vele motoren het geval. Maar goed: Smaken moeten verschillen en wellicht vinden de ‘haters’ hem al wat mooier als zij kennis hebben gemaakt met de typische Kawasaki inlaathuil van de 1.043 CC sterke fiets en er een rondje op hebben gereden.

Kawasaki heeft onlangs een persbericht uitgegeven van de Z1000 en noemt daarin de verschillen ten opzichte van de eerdere jaren. Ik zet het even op een rijtje met wat plaatjes.

Vernieuwd voor 2017

Het verkoopsucces is geen reden voor Kawasaki om stil te zitten. Voor 2017 is de motor verder geperfectioneerd en krijgt o.a. een ‘Assist & Slipper Clutch’, een nieuw linksysteem achter, aangepaste vering voor en achter voor een nog betere handling, andere ECU instellingen, een nieuw display met versnellingsindicator en een indicator die het ideale schakelmoment aangeeft. Hiernaast krijgt de vernieuwde Z1000 tevens een krachtigere achterrem, nieuwe spiegels en kleinere richtingaanwijzers. Naast een verstelbare remhendel is nu ook de koppelingshendel instelbaar.

De vernieuwde Kawasaki staat nu al in de showroom vanaf € 13.699,- (incl BTW/BPM en afleverkosten) en is verkrijgbaar in zwart/groen of oranje.

Nieuwe Z1000R voor 2017

Ook brengt Kawasaki voor 2017 de ultieme Z1000R, direct herkenbaar aan de zeer exclusieve zwart/gele kleurstelling. De Z1000R kreeg dezelfde aanpassingen en is hiernaast voorzien van diverse extra hoogwaardige componenten:

○ Brembo 310 mm zwevende remschijven met laterale groeven voor optimale hitteverdeling
○ Hoogwaardige Brembo M50 remklauwen met RVS remleidingen (bekend van de Ninja H2R)
○ Exclusieve Öhlins S46DR1S achterschokbreker met op afstand bedienbare veer-voorspanning
○ Een Z-logo in het zadel
De Kawasaki Z1000R staat eind januari bij de Kawasaki dealer en is leverbaar vanaf € 14.999,- (incl BTW/BPM en afleverkosten).

Nog meer Performance

Voor wie nog meer wil dan de beresterke 1.043cc met 142 pk en 111Nm koppel biedt levert Kawasaki voor € 1.099,- een Performance pakket. Bestaande uit:
Twee Carbon Akrapovič dual-sports uitlaten, een Carbon heatshield en een tankpad met Z-logo.
Hierdoor wordt de motor niet alleen 4,2 kg lichter, maar levert hij ook nog eens 3 pk meer topvermogen en 2,2 Nm meer koppel.

Foto’s en info: Kawasaki

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -