Kiwi nieuws: Ex wereldkampioen Ben Townley start in Qatar

- Advertentie -

Ben Townley zal voor het eerst sinds 2005 meedoen aan het wereldampioenschap motocross. In 2004 werd de Nieuw Zeelander nog eerste in het WK MX2 waarna hij in 2005 zijn overstap maakte naar de koningsklasse MXGP. Dat jaar werd hij hierin derde in het WK, waarna hij de overtocht naar Amerika maakte. In Amerika heeft hij ook nog het een en ander aan leuke titels gehaald. Zo werd hij in 2007 kampioen in de East Coast lites supercross klasse en werd hij tweede in het outdoor kampioenschap dit jaar. In 2008 en 2009 was de Kiwi geblesseerd, maar heeft daarna zeker nog de nodige wedstrijden gewonnen, maar geen kampioenschappen. In 2012 stapte hij uit het professionele circuit en heeft hij tot aan de Motocross of Nations 2015 niet meer actief gereden. Door een tekort aan Kiwi’s werd hij voor dit topevenement gevraagd om het Nieuw Zeelandse team te versterken. Tijdens deze zogeheten “MXON ” heeft hij laten zien dat hij het rijden nog beheerst door er zesde en tweede te worden!!?? Hoe dan? Geen idee, maar wel diepe respect! Dit jaar komt hij uit voor Team Suzuki in de MXGP, naast Kevin Strijbos.

- Advertentie -

Ben Townley 2016 (2)

In ieder geval heeft Suzuki  rijder Ben Townley bevestigd om te racen in de openingsronde van de MXGP in Qatar.  Afgelopen weekend blesseerde hij, gelukkig slechts lichtjes, zijn knie in de internationale race van Valance afgelopen weekend.
“Ik verdraaide mijn knie in de Super Final en het voelde niet goed dus ik besloot uit de race uit te gaan ,” zei Townley. Na een kleine check-up, werd hij geadviseerd om zijn knie een paar dagen te laten rusten en niet te rijden. “Ik ga maandag en dinsdag rijden weer verder met voorbereiden op de MXGP van Qatar,” voegde Townley toe.
De Kiwi kijkt uit naar Qatar. “Ik heb geen verwachtingen, Stefan en ik hebben dit veel besproken en mijn persoonlijke doel is om de best mogelijke start te krijgen, en dat ik lekker kan rijden en opbouwen vanaf daar.”
General Manager Stefan Everts is ook blij met het gegeven startsein om te racen voor Townley. “Ik ben blij dat het slechts een lichte blessure was. Nu kunnen we het hele MXGP team in Qatar hebben. We hebben een geweldige nieuwe race set-up en ik ben opgewonden om het seizoen te beginnen “, aldus Everts.

Anders wij wel: Nog maar 1 week en dan gaat de MXGP van Start met een spannende line up.

Ben Townley 2016 (5)Ben Townley 2016 (3)Ben Townley 2016 (4)

Fotos: Suzuki Racing

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd