Advertentie

BREAKING: KTM introduceert injectie op tweetakt motoren

Officieel ‘tease’ bericht vanuit Oostenrijk, want er valt behalve deze aankondiging nog niet heel veel te melden. KTM introduceert injectie voor de volgende ‘twosmoke’ enduro motoren: KTM 250 EXC TPI en KTM 300 EXC TPI. TPI staat dan weer voor Transfer Port Injection. Deze 2018 modellen worden in Mei al geintroduceert en zijn ergens in de zomermaanden al bij de dealers te vinden.

Dit is ongekend goed nieuws voor tweetakt liefhebbers. Wederom! Dit bericht van KTM laat zien dat de tweetakt nog niet helemaal afgeschreven is en een stille dood zal sterven. Ik hoop dat dit de ommekeer gaat worden: Het zou zo mooi zijn als de tweetakt weer voorin mee kan strijden tegen de brullende kleppen in enduro EN motocross op wereldniveau. Bij enduro rijders is de tweetakt nog steeds populair en zien we ze nog regelmatig bovenaan de lijsten. Heeft dit de Oostenrijkse motorbouwer misschien op scherp gehouden?

KTM 300 EXC 2017

Nu gewoon maar afwachten hoe de motoren bevallen en of/wanneer de motocross modellen de overstap gaan maken van de carburateurs naar injectie. Sowieso vreugde alom dat deze revolutionaire ontwikkelingen nog gaande zijn voor de tweetakten. Hulde aan KTM hiervoor! Zodra er meer nieuws, bewegend beeld en geluid is dan volgt dit.

Bron: KTM
Foto: KTM / Mitterbauer H.

Dankzij advertenties surf je voor niets