Met de motor over de Fluelapas

Vanaf Susch tot en met Davos klim je ongeveer 850 meter tot een hoogte van 2383 meter. Tenminste, als je over de Fluelapas gaat. De pas is namelijk vaak tot ver in Mei dicht vanwege sneeuw. Even uitzoeken of je wel op de motor over de Fluelapas kan, of dat je via de tunnel wordt begeleid tussen deze twee plaatsen. Deze tunnel is meteen de reden waarom er op de pas niet wat regelmatiger een sneeuwschuiver rondrijdt.

Mocht je mooi weer treffen, en daardoor de mogelijkheid hebben om op de motor over de Fluelapas te gaan, doen! Het is de moeite waard, maar welke weg eigenlijk ook niet in dit gebied. De route tussen de twee steden is ongeveer 28 kilometer waarin enkele leuke bochtenseries zijn gestopt. Niet een continue ‘curvenfest’ zoals de Umbrail pas, maar het is er weer prachtig, rustig vanwege de tunnel en het asfalt is weer erg goed en schoon.

- Advertentie -

Binnen enkele kilometers tref je de Umbrail pas, de Offenpas of iets verder ook nog de Berninapas. Een ideale detour on verschillende passen te verbinden kan je wel zeggen. Wij waren er op 20 September 2019 op een zonnige vrijdag. Het was toen zelfs in de middag niet druk in dit hele gebied waardoor je heerlijk vrij kon cruisen.

Embedded map en streetview via Google

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd