Moderne Scramblers in de modder

- Advertentie -

Moderne Scramblers in de modder

Scramblers: De scrambler is een type motorfiets. Dit is de voorloper van de motorfietsen die we tegenwoordig offroadmotoren noemen. Meestal waren scramblers een door de fabrikant aangepaste straatmotor, vooral herkenbaar aan de terreinbanden en omhooggebogen (swept back) uitlaten (bron Wiki).

Scramblers zijn motorfietsen die in het einde van de jaren 1960 en in de jaren 1970 op de markt kwamen en vooral bestemd waren voor de Amerikaanse markt. Het waren aangepaste straatmodellen die wel leken op scramblers, maar nauwelijks geschikt waren voor het gebruik als terreinmotor. Ze hadden er wel de uiterlijke kenmerken van. Daar moet men zich echter niet te veel van voorstellen: uiterlijk waren voornamelijk de omhooggebogen uitlaten kenmerkend (bron Wiki)

Een scrambler is een klassiek ogende fiets met terreinbanden die vooral wordt bereden door liefhebbers, of hipsters (bron Bikerbook). Ok! We zien dus terreinbanden. een grote stuuruitslag en weinig kappen die de motor onnodig zwaar maken én dat het een voorganger is van offroadmotoren! Zou je dan met een scrambler van tegenwoordig gewoon nog het onverharde terrein in kunnen? Dan zijn deze motoren nog leuker dan ze al zijn! De beste jongens van Motorcyclists online namen de proef op de som en doken de Rockies in.  Zie hier de beelden:

[kad_youtube url=”https://youtu.be/rwtWRc5ikMs” width=704 height=396 ]

Bron: Motorcyclist online / Scramblerducati.com / triumphmotorcycles.nl

triumph scrambers 2ducati scramblers 2triumph scrambersducati scramblersducati scramblers 3

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -