Advertentie

Mooi spul, de 1299 Panigale S Anniversario

Typisch gevalletje van gewoon even genieten van de looks en de specificaties tot je nemen… De 1299 Panigale S Anniversario is net onthuld ter ere van het 90 jarig bestaan van Ducati. Gefeliciteerd, en nog vele motoren jaren zoals de afgelopen 90!

Toch nog een overbodig ‘verhaaltje’ over deze Panigale S :

Voordat je meteen verknocht bent aan dit model: Houd rekening met het feit dat er slechts 500 worden uitgebracht met deze kleurstelling. Overigens verklapt Ducati dat de motor is uitgerust met de nieuwe EVO Traction en Wheelie Control en een ‘speciale track kit’. Bestaande uit diverse technische hoogstandjes en de niet te missen Akrapovic pot.

De balhoofd inserts zorgen er voor dat het voorwiel van de motor 5mm opschuift waardoor de motor dezelfde geometrie krijgt als de Panigale R. De lichte lithium batterij, samen met flink wat carbon aan de motor zorgen voor een gewichtsbesparing van 2,5 kg. Een leuk feitje is dat iedere motor zijn unieke productienummer in zijn kroonplaat ge-etst krijgt.

Ook beschikt de 1299 Panigale S Anniversario over TFT (Thin Film Transistor) instrumentatie, evenals aanpasbare Ducati Riding Modes (Race, Sport en Wet). Hiermee houd je de 205 PK sterke motor.. Wacht eens: Race – Sport en Wet? Normal kennen ze hier dus niet op dus het blijft voorzichtig doen met de pols.

Casy Stoner 1299 Panigale S Anniversario Ducati - Bikerbook (3)Casy Stoner 1299 Panigale S Anniversario Ducati - Bikerbook (2)Casy Stoner 1299 Panigale S Anniversario Ducati - Bikerbook (1)Net als alle andere motoren in de Panigale familie maakt de 1299 Panigale S Anniversario gebruik van monocoque frame technologie. De compact gegoten aluminium monocoque structuur is voorzien van de Superquadro motor die hierdoor onderdeel lijkt van het fame.

Technische specs:1299 Panigale S Anniversario tech specs

De 1299 Panigale S Anniversario zal (misschien) ergens in de tweede helft van juli beschikbaar zijn bij de Ducati Dealers . Hangt helaas wel af van het land waar je leeft, kan zomaar zijn dat het hier wat langer zal duren.

Bron: Ducati

Dankzij advertenties surf je voor niets