Advertentie

Triumph en Barbour International, onthullen Thruxton R. BIT2 Custom

Om de samenwerking tussen twee iconen uit de Britse motorindustrie te onderstrepen hebben Triumph en Barbour International opdracht gegeven aan de beste Custom bouwer van het Verenigd Koninkrijk, the Down and Out Café Racers, om de Thruxton even flink te pimpen. Her resultaat mag er wezen en het is daarom zeker even de moeite waard om door de galery te swipen!

Er hangen dikke Firestone banden om de zwartgespoten velgen en de motor heeft een de handgemaakte aluminium retro cockpit die zeer laag gemonteerd is en zo de motor een aggressieve uitstraling meegeeft. De clip-ons zitten eveneen wat lager om alles in balans te houden. Om de fiets af te maken wordt de lekkere grom uit de uitlaten versterkt door korte “megaphone” dempers en is er een handgemaakt aluminium zadelkapje en een custom LED achterlicht gemonteerd.

Detail aan de voorzijde is de drukknoop uit de Barbour International kledinglijn, die gebruikt is als afwerking voor de bevestigingsbout van de aan de zijkant gemonteerde enkele koplamp. De knoppen op de stuurhelfden, die onder andere toegang geven tot de rijmodi van de Thruxton R, minimalistisch wat de motor strakker maakt.

Vanuit het zadel heb je zicht op de strakke lijnen die over de slanke ongespoten tank van de Thuxton R lopen. De standaard metalen strip over de tank is daarbij vervangen voor een lederen riem die afkomstig is uit de kledingcollectie van Barbour International. Ook het zadel is aangepast en voorzien van hèt handelsmerk van Barbour International, de “Wax Cotton” stof.

Voor degene die de motor willen aanschaffen: Jammer, hij wordt niet in productie genomen als special. Zie hier de standaard modellen die ook gewoon al erg mooi zijn: hierrr

Bron en fotos: Triumph

 

Dankzij advertenties surf je voor niets