Verschuivingen en blijvertjes binnen de MotoGP

De geruchten waren er al even, maar Maverick Viñales heeft eindelijk een contract getekend bij het Movistar Yamaha MotoGP team. Vanaf afgelopen vrijdag werden er al her en der wat uitspraken gedaan dat het zo ver is, maar nu is dit nieuws ook bevestigd aan Asphalt & Rubber (een van de grotere motorsites). Door deze verhuizing zal Viñales naast zijn jeugdheld, Valentino Rossi, komen te racen. Voor het Ecstar Suzuki MotoGP team minder goed nieuws gezien zij weer op zoek moeten naar een vervanger van een zelfde caliber.MotoGP Maverick vinales (1)MotoGP Maverick vinales (2) Het slechtst bewaarde geheim in de MotoGP paddock is nu dus geen geheim meer. De ‘officiële’ bevestiging van Yamaha en Suzuki zal waarschijnlijk vlak voor de persconferentie voor de Italiaanse GP komen. Het laatst overgebleven puzzelstukje is wie Viñales zal vervangen bij Suzuki.

MotoGP nieuws: Pedrosa blijft

Naast dit nieuws heeft Repsol Honda dit weekend bekend gemaakt dat Dani Pedrosa nog aanblijft bij de Honda renstal. De 30 jarige Spanjaard heeft zijn contract bij het team met twee jaar verlengd tot en met het seizoen 2018.
MotoGP Pedrosa (1)MotoGP Pedrosa (2) Pedrosa is een echte Honda-Man, en rijdt al zijn hele carriere voor voor dit merk. In 2001 maakte hij zijn debuut in de 125cc klasse. Hij werd één keer wereldkampioen in de 125cc en twee keer in de 250cc. In 2006 debuteerde Pedrosa in de MotoGP waar hij helaas nooit wereldkampioen is geworden. In 2007, 2010 en 2012 werd hij wel vicewereldkampioen… Nog een leuk weetje over deze Spanjaard: Pedrosa rijdt komend weekend op Mugello alweer zijn 250ste wedstrijd.

Fotos: Suzuki Racing en Hondaproracing