Motorreizen EU – Moesselientjes naar de Eiffel


Motorreizen in Europa, tripje naar de Moessel / Eiffel

Vertrek donderdagochtend vroeg richting de restaurant en stop plaats De Lucht.. Daar aangekomen even de nodige Cappuccino’tjes genuttigd, even kijken naar elkaars fietsies, gadgets en bepakkingen. Niets vergeten? Nee, uiteraard niet want mannen bereiden zich altijd goed voor en als je dan toch iets vergeet: Dan heb je dat simpelweg thuis gelaten. Hup en weer door richting Maastricht, hotel Van Der Valk is de volgende stop.. Onderweg nog een mooie handdoek die met 150 KM per uur onder de tas vandaan schiet op de A2, even de vluchtstrook op en de tas terug gebonden op het kontje van de Aprilia Tuono en weer door richting Belgie.

- Advertentie -

Belgie, na het overleven van het meest onlogische wegennet ooit daar komen we uiteindelijk toch aan in Duitsland. Rustplaats, even tanken (elke 170km. weer dus). Na het tanken klommen we op onze fietsen en vervolgden we ons pad als noeste ridders richting het wereldberoemde Cochem.

Volbepakt tasje hier tasje daar en de motoren helemaal nagelopen. Mooi voorbeeld voor de dames, zo kun je dus ook 5dg. op vakantie. Travel light!

20140612_150516

20140612_15045920140613_14554920140615_180652 (Large)20140614_124600Lekker begin dag 2: Lekke band, sheiße!!! Propje nodig dus eerst even een kwartiertje door de bergen van de Eiffel sturen, wij zaten boven op een berg en het benzine station was beneden langs de mMoesel….zeer spannend zo met een lekke band naar beneden. Gelukkig was er iemand met een proppen setje mee en heeft deze vakkundig en snel geplaatst. ,Mannen we kunnen verder!’ Geen overbodige luxe dit mee te nemen zo zie je maar.

Laatste dag lekker even een leuk en klein restaurantje zoeken aan de oever van de moesel.
Die hadden we zo gevonden, hop motortjes netjes naast elkaar en naar binnen. Een menukaart was niet nodig want binnen 10 seconden had iedereen al bepaald wat ze wilden eten….Simpel schnitzel!!!

20140615_182255

Als je dan toch stilstaat even een foto momentje pakken.

Als je een korte motorvakantie wilt is de Eiffel wat ons betreft een echte aanrader. De wegen zijn er prima, op wat Straßenschäden her en der na. We hebben goede ervaringen met de locals. Zo wordt er regelmatig vriendelijk aan de kant gegaan door automobilisten zodat wij wat meer op het gas kunnen door de mooie gebieden. Dit gebeurt overigens niet met middelvinger, maar met een glimlach. Je rijdt er in ongeveer 7 uurtjes naar toe als je gewoon lekker doorrijdt en je rust tussendoor pakt.

Wij zijn al regelmatig bij Landal Mont Royal geweest wat een prima uitvalsbasis is voor de Eiffel. De motoren kunnen voor de deur staan en je kan lekkere Duitse worsten op de gril gooien na een mooie dag toeren met een prachtig uitzicht.

Wie: Nick – Robin – Jarno – Nico – Michael – Theo – Eric – Edwin
Land: Duitsland
Eigen motoren: Ja!
KM afgelegd: euhmmmm.. 1800 km?
Hoe lang: 5 dagen
Georganiseerd: Nee, eigen gelegenheid
Kosten: 100 Euro voor het huisje + de uitgaven daar en het sap voor de fietsen.
Wanneer: juni 2014

Meer info? Vul het contactformulier ergens in of word vrienden op social media.

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd