Motorrijden in de Vogezen – Frankrijk

- Advertentie -

Motorrijden in de Vogezen, mooi en bergachtig

Voor hele mooie slingerwegen hoef je niet altijd ‘helemaal’ af te zakken naar de Alpen. Motorrijden in de Vogezen (Frankrijk) is een prima alternatief op ongeveer 550 kilometer vanaf Utrecht. Deze 2 bergpassen bewijzen maken het de trip al helemaal waard.

Col de Bussang

Over de N66 dwaal je over 5 heerlijke haarspelden vanaf het plaatsje Urbes naar Bussang over een route van 6.5 kilometer. De col is het hele jaar open, mits het weer dit toelaat natuurlijk. Geen ellende dus met ‘wintersperre’ zoals je vaak in Oostenrijk en Zwitserland ziet.

- Advertentie -

Ballon d’Alsace

Een van de bekendste ballonnen uit de regio. Deze route loopt van Maurice sur Moselle naar Lepuix over een lengte van 24.4 km. Je komt hier een stuk meer haarspelden tegen dan de Bussang. Maar liefst 23 keer krijg je de kans om te werken aan die vreselijke schaamraden op je band. De weg is goed onderhouden en schoon. Ziet voor uzelf. Hier wil je toch heen? Ik heb hem in ieder geval al van de bucketlist

Wordt vervolgd met meer mooie wegen in de Vogezen! Update: We zijn er in september 2020 geweest. Hier lees je onze ervaring.

Bron: Google Maps

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd