Motorroutes maken met Tyre / MyRoute-app, dankzij hobby 2.0

- Advertentie -

Motorroutes, essentieel voor de beste motorvakanties

Eerder heb ik al even bericht dat wij met tevredenheid gebruik maken van Tyre en sinds kort ook van de MyRoute-app. Zo zijn er wereldwijd al flink wat tochten gemaakt op basis van enkele muis-klikken in Tyre. Afgelopen jaar hebben wij de Eifel verkend met eigen routes gemaakt in Tyre, en met succes. Gewilde haarspelden, lange doorlopers en slingertjes waren niet te missen dankzij dit inventieve programma en zijn gebruiker (Nick-Triple). Als je net verwacht een leuk stukje te missen dan klik je de route even om. Let wel op dat dit heel verslavend kan werken, omdat je altijd op zoek bent naar de mooiere bochten! Zie hier een voorbeeld van een route die ik binnen 10 minuten in elkaar heb geklikt. Weliswaar nu gemaakt met de MyRoute-app op het web. motorroutes my route app 3Vervolgens is het super eenvoudig om de route op te slaan als verschillende bestandstypes zodat ze op allerlei navigatiesystemen kunnen worden afgespeeld:motorroutes myroute-app 4Easypeasy! Even de Tom-Tom Rider koppelen en klaar zijn we voor dag 1 van Bikerbook on tour op 12 juni as.
Om Tyre zeker niet over te slaan heb ik ook een uitgestippelde tocht van afgelopen jaar opgezocht. Zoals je ziet heeft Tyre een vrijwel identieke eenvoudig verslavende werking, met een iets andere look and feel:tyretotravel tyre motor routeplanner_edited

Verdere introductie en andere features MyRoute-app

Niets spreekt meer dan een introductievideo om weer wat meer feeling te krijgen met het product. Er zitten namelijk veel gimmicks in verstopt die ik nog niet heb genoemd. Zo is er de mogelijkheid om jouw routes te delen met de wereld, of alleen met je vrienden en kan je er foto’s aan toevoegen om het nog meer te laten spreken. Als je zelf je handen niet wil branden om routes bij elkaar te klikken, kan je ook routes in de buurt zoeken en overnemen om vervolgens deze motorroutes direct vanaf je telefoon te navigeren. Mits je daarvoor wel een externe navigatie-app op je telefoon hebt waar je de route in kan laden.

- Advertentie -

[kad_youtube url=”https://youtu.be/JSzH-DbJUac?list=PLoRUfcAhS6_3J_uDzGzSzm7a2JgW_lc2J” width=704 height=396 ]

Als laatste kan je ook je motor-videos delen van door jouw gereden routes en kan je per kwartaal kans maken op een aangename prijs.

motorroutes myroute-app 5

Tye en MyRoute-app, de mensen achter de schermen

Iedere digibeet moet uit de voeten kunnen met zowel Tyre, als met de vernieuwde versie in vorm van MyRoute-app. Downloaden – installeren – openen – route in elkaar klikken – opslaan als – en rijden maar! Bij de Myroute app hoef je zelfs niets te installeren en is het registreren – route in elkaar klikken – opslaan als – en rijden maar! Of, zoals gezegd, zoeken naar routes in de buurt via je telefoon – opslaan als – en rijden maar.
Omdat dit zo ontzettend vernuftige tools zijn ben ik altijd nieuwsgierig wie hier achter zit(ten)! Het blijkt een leuke ‘success story’ zoals je die wel vaker leest; ‘de bekende zolder, hobby 2.0 en een computer’. Inmiddels is deze ‘hobby’ uitgegroeid tot het meest bekende gratis programma voor het maken van GPS-routes. Als je er nog niet van hebt gehoord: 500.000 mensen wereldwijd hebben Tyre op de computer staan om hun motor-toertjes uit te stippelen. Wat een fijne gedachte moet dit geven voor de creator: Een feel-good product voor de motorrijder in vorm van een stukje instant happiness voor de gebruiker die met zijn / haar motor-vrinden een uitje plannen. En nu wordt dit succes uitgebouwd naar een community met nog veel meer mogelijkheden in lijn met de huidige tijdgeest.Motorroutes myroute app (2)

Verantwoordelijken Tyre en MyRoute-App lichten totstandkoming toe in persbericht:

“…Hoe een hobby uit de hand kan lopen
Jan Boersma is de bedenker en de bouwer van Tyre en MyRoute-App. Hij kon dit allemaal nog niet bevroeden toen hij in 2006 zijn eerste TomTom Rider uit de verpakking haalde en tevergeefs zocht naar routesoftware. Wat vreemd, geen routesoftware, dan ga ik het zelf maar maken, was zijn gedachte. Hij combineerde zijn hobby’s motorrijden en programmeren en zie hier de geboorte van Tyre.

Tyre kon je destijds gewoon nog gratis vanaf zijn privé website downloaden. Het succes was overweldigend, tienduizenden downloads en vele bedankjes via de email. Tyre werd in de jaren daarna steeds verder doorontwikkeld door goed naar de gebruiker te luisteren. Maar het succes had ook een andere kant, de werkdruk werd te hoog, de hobby kon niet meer in stand worden gehouden. Want Jan heeft naast Tyre nog een fulltime baan als dominee, zijn andere passie!

Er moest hulp gezocht worden, en die is gevonden in de persoon van Michel van Hagen, ook al zo’n gepassioneerd motorrijder en reiziger. Jan en Michel zijn samen het bedrijf TyreToTravel gestart om de exploitatie in goede banen te kunnen leiden. En dat is goed gelukt, want vanaf 2013 is Tyre officieel partner van de TomTom Rider met betrekking tot routesoftware!

Tyre > MyRoute-app

Er is niet voor niets een volledig nieuw routeplatform ontwikkeld. Tyre is met veel liefde en passie ontwikkeld, maar na verloop van jaren liepen de makers toch tegen de technische beperkingen op. De cloud en de apps hebben de toekomst en om te kunnen blijven bestaan als routeplatform, hadden ze geen andere keus om vanaf een blanco pagina opnieuw te beginnen.

…En dat is gelukt!
MyRoute-app heeft  het intuïtieve karakter van Tyre weten te behouden. Natuurlijk, het is even wennen, zoals bij alle programma’s, maar als je er een avondje voor gaat zitten, je leest de handleidingen en bekijkt de instructie video’s, ben jij ook overtuigd! De naam MyRoute-app kan misschien tot verwarring leiden, je zou kunnen denken dat het alleen een app voor smartphones is. Maar dat is het zeker niet, MyRoute-app bestaat uit de volgende 3 onderdelen:

  1. MyRoute-app Web voor PC en tablets, ook voor MAC!
    Een compleet routeplatform in de cloud, dus niet meer downloaden, installeren en licenties activeren. Gewoon inloggen via gebruikersnaam en wachtwoord en je kunt routes vinden, routes maken in verschillende kaarten (onder andere in de officiële kaarten van TomTom, Garmin én GoogleMaps), routes delen, routes archiveren en nog veel en veel meer!
  2. MyRoute-app Connector voor PC, ook voor MAC!
    Hiermee kun je na eenmalige installatie routes via usb eenvoudig exporteren naar de meest gangbare navigatie systemen.
  3. MyRoute-app Mobiel voor iOS en Android smartphones
    Onderweg je routes tracken en er foto’s en beschrijvingen aan toevoegen die je weer terug kunt zien in MyRoute-app Web! Routes in de buurt vinden en online opslaan in je eigen route archief, dat is ook een handige functie voor motorrijders.

Het is teveel om alle mogelijkheden hier op te noemen, er komen komende maanden ook nog vele nieuwe functionaliteiten bij, wil je meer informatie over de werking van MyRoute-app? Maak dan een GRATIS account aan via MyRoute-App, reeds 20.000 toerrijders zijn je voorgegaan!”

Die teveel mogelijkheden om op te noemen kan ik beamen. Gelukkig kan je zonder verdwaald te raken in opties direct overzichtelijk aan de gang met routes plannen. Vanuit die positie kan je verder op ontdekking binnen de software.
Overigens hoeft niemand zich zorgen te maken die momenteel gebruik maakt van Tyre. Dit programma blijft namelijk helemaal up-to-date. Mocht je zelf toch willen overstappen naar de MyRoute-app dan hebben zij daar een aantrekkelijke overstapkorting voor beschikbaar. Meer info? Even ‘navigeren’ naar Tyre, of MyRoute-App 

Vakantie? Hier vind je de route van de legendarische Gold Cup of the Dolomites. Een stratencircuit dwars door de Italiaanse Dolomieten.

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd