Advertentie

MV Agusta lijkt aandelen terug te willen kopen van AMG

Het verhaal van MV Agusta gaat door met interessante ontwikkelingen. De Italiaanse motorfietsfabrikant lijkt te azen op het terugkopen van de aandelen van Mercedes-AMG, en herkapitalisatie met nieuwe investeerders. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want MV Agusta kijkt inmiddels tegen een enorme schuld aan van ongeveer € 40 miljoen. Geruchten uit Italië en Duitsland suggereren dat AMG liever Castiglioni uitkoopt. Helaas voor de Duitsers heeft hij al gezegd dat dit absoluut geen optie is!

Naast deze soap heeft MV Agusta wel het herziene business plan in de Italiaanse gerechtelijke procedures goedgekeurd zien worden. Dit betekent dat het massaal de bedrijfsvoering omgooit om terug te keren naar winstgevende groei. In het plan staat dat MV Agusta zijn output van 9.000 motoren per jaar terug zal dringen tot 6.000 a 7.000 motoren. Het zal ook drastisch haar research en development uitgaven halveren van € 15 miljoen naar € 7 miljoen. In het race-budget gaat ook worden gesneden, van € 4 miljoen naar € 600.000, al is dat verschil in de uitgaven naar verluidt gedekt door een derde partij, waarschijnlijk een ploegsponsor. Ook in het personeelsbestand zal worden gesneden.

Is er licht aan het eind van de tunnel?

De tijd zal leren of Castiglioni een geschikte partner zal gaan vinden die bereid is om de financiële behoeften van MV Agusta’s op te nemen en die ook past bij de idealen en de lange termijn doelstellingen. Als toegift vertelde Castiglioni: “Wij zijn geïnteresseerd in kwaliteit van de omzet, direct geld om liquiditeit te hebben. We willen terug naar het imago: De Ferrari onder de motorfietsen. ”

Ik ben nog steeds heel benieuwd of deze eigenwijze Italiaan zijn gelijk gaat krijgen en of dit merk zijn mooiste jaren nog moet krijgen. Daarnaast mogen we hopen dat de motoren nu ook niet de prijskaartjes gaan krijgen van de Ferrari. Nu maar even wat Youtube filmpjes bekijken om te genieten van de kunstwerken die dit merk heeft geproduceerd om niet te blijven hangen in ‘financieel gezeik’. Dit huwelijk is wellicht over…Eerrdere post:

MV Agusta in de problemen.
Fotos: MV Agusta

Dankzij advertenties surf je voor niets