Nederland goed vertegenwoordigd in MXGP en MX2 – 2020

Seizoen 2020 - De MXGP en MX2 gaan spannend worden

Dit jaar zal hét jaar moeten worden voor de Nederlandse motocross. We hebben niet minder dan vier toppers op het hoogste toneel, de MXGP, rijden tijdens het seizoen van 2020. Allemaal goed voor podiumplaatsen, maar misschien ook wel de titel. Afgelopen jaar was het Glenn Coldenhoff die zich na een enorm beroerde start van het seizoen naar een derde plek in het wereldkampioenschap wist de rijden. Is hij klaar voor de titel?

Als hij zijn vorm die hij aan het einde van 2019 had weet door te trekken wel. De ene na de andere podiumplek of overwinning zorgde voor een knappe derde plek in de eindstand van het MXGP kampioenschap. Hij komt dit jaar weer uit voor het Standing Construct team. Een team waar hij zich vertrouwd voelt door de vele seizoenen die hij hier al mee heeft gewerkt. Wel met een nieuwe motor, want het team verruilt de KTM voor de GasGas waarbij ze fabrieksondersteuning krijgen. Er zijn alleen nog geen beelden van ‘The Hoff!’ op deze machine. Als dat maar goed gaat en de motor op tijd geprepareerd is.

- Advertentie -

Of is het Jeffrey ‘The Bullet” Herlings die zichzelf heel weet te houden en het hele veld aanveegt. We weten allemaal dat JH84 van een andere planeet is als hij in vorm is. We gaan het meemaken en ook hem is het gegund. Jeffrey rijdt weer voor het vertrouwde Red Bull Factory KTM team en werkt momenteel wat trainingen af in the States. Hij zit al lekker in zijn ritme zo lijkt het.

De andere twee rijders, die zeker ook snel genoeg zijn voor mooie finishes en wellicht wat podium finishes in de MXGP klasse, zijn Calvin Vlaanderen en Brian Bogers. Calvin, de geboren Zuid Afrikaan die niet meer onder die vlag mocht uitkomen, rijdt dit jaar voor een Nederlands team: Gebben Van Venrooy Yamaha Racing. Gelukkig dat hij voor Nederland uitkomt overigens, want met hulp van deze held heeft Nederland geschiedenis geschreven door afgelopen jaar de MXON met pure overmacht te winnen!
Brian Bogers, door blessures geplaagd bij Honda de afgelopen jaren, zal dit jaar voor het Machetti KTM team rijden. Nou maar hopen op wat vuurwerk van hem zodat hij voor volgend jaar ook weer gebakken zit.

Pure klasse dus in het MXGP 2020 seizoen. Maar ook in de MX2 komen er flink wat toppers aan de start. Bas Vaessen komt uit voor het Hitachi KTM fuelled by Milwauky team en zal het hele seizoen volmaken. Davy Pootjes schakelt naar alle waarschijnlijkheid over naar F&H Racing Shop Kawasaki. En daarmee is hij niet de enige op groen, want Roan van de Moosdijk zal rijden bij F&H Kawasaki MX2. We houden deze kersverse Europees kampioen in de gaten! Met het vertrek van Prado zijn er vast wat overwinningen te halen voor hem.

Het MX2 en MXGP belooft dus een spannend seizoen te worden in 2020. De races zijn overigens als het goed is weer bij de NOS live te volgen dit jaar. Succes heren!

Foto: KTM Ray Archer
Videos embedded via Instagram

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd