Op de motor tijdens de coronacrisis

De motor maar even laten staan tijdens de coronacrisis?

- Advertentie -

In Belgie en in Duitsland is door de coronacrisis een verbod gekomen op het uitwaaien op de motor. Nu was Belgie al geen optie om een klein rondje doorheen te doen vanwege de gesloten grens, maar ook Duitsland is verboden terrein voor recreatie op de motor.

Drukte op populaire motorwegen in Duitsland leidde tot frustratie en daaropvolgend dus restricties. Op de motor naar het werk, de dokter of boodschappen doen is nog wel toegestaan. Heb je geen goede reden? Dan word je dus beboet. Hoe lang dit allemaal gaat gelden is speculeren ook al is er nu een minimale datum. Laten we gewoon op mei mikken om weer de weg op te kunnen naar onze buren?

- Advertentie -

In Nederland gaf het RIVM onlangs nog wel een soort van groen licht voor motorrijders zo lang je maar de voorwaarden in acht neemt. Geen groepsverband en bij een stop minimaal 1.5 meter afstand houden bij een rust stop. Motorrijden valt namelijk onder de noemer ontspanning en dat mag. Als je de regeltjes er op naleest van de overheid is dat wel een beetje dubieus. Die geven namelijk aan dat je alleen naar buiten moet als het noodzakelijk is. Het brandt bij mij in ieder geval iedere zomerdag om de helm op te zetten, maar ik doe het gewoon maar even niet….

Om af te sluiten met wat positiefs nog even een foto van de kampioenmotor van Mickael Pichon uit het begin van de zero’s. Toen het ‘Corona virus’ nog wel leuk was….. Prachtig!

Foto embedded via Pinterest

Blijf gezond, ook na de coronacrisis natuurlijk. En de motor wacht wel even…..

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd