Scorpion exo 510 air een helm die je kunt ‘oppompen’

- Advertentie -

De Scorpion Exo 510 Air. Een helm die je kan “oppompen”

Deze leuke en vernieuwende helm kwamen we tegen en omdat het iets nieuws aangeboord heeft op helm-gadget-gebied wilde we deze graag even delen. De Scorpion Exo 510 Air biedt de mogelijkheid om gemakkelijk de helm-wangstukken op te pompen zodat de helm nog beter aansluit op het hoofd.

scorpion exo 510 air pomp

Scorpion Exo 510 Air Product info

Na de succesvolle Scorpion exo 500 is er nu dus de exo 510 als opvolger en dit is een helm die veel mensen aan gaat spreken. Mooi design en aerodynamisch gevormde schaal waardoor hij voor zowel sport als tour doeleinden te gebruiken is. Dan het super handige en eigenlijk zo goed als onmisbare zonnevizier, een must bij rijden met laagstaande zon en ook nog is met één handbeweging makkelijk omhoog en omlaag te klappen. Dit kan gewoon met je handschoenen aan want het knopje is groot genoeg en goed voelbaar.

scorpion exo 510 air 1scorpion exo 510 air 4Scorpion Exo 510 air comfort

Kwikwick2 heet het materiaal van de binnenvoering en zorgt ervoor dat de helm lekker ademd en transpiratie goed wordt afgevoerd. Deze stof is tevens lekker zacht en comfortabel in gebruik. Zoals bij veel van de betere helmen is deze versie ook voorbereid voor de brildragende laagvlieger en heeft natuurlijk het nieuwe AIR-systeem in de wangstukken. Door op het pompje te drukken in het kinstuk kunt u de wangstukken oppompen met lucht waardoor de helm de perfecte pasvorm aanneemt. Dit zorgt voor een stillere helm door minder wind die in de helm kan slaan en natuurlijk een comfortabel, veilig en aansluitend geheel. Met het knopje naast het pompje laat je de wangstukken weer leeglopen om de helm makkelijk af te kunnen zetten. Ook het ‘uitlubberen’ van de binnenvoering door het vele dragen is hiermee verleden tijd. De hele binnenvoering is uiteraard uitneembaar en wasbaar. Een prima lichtgewicht en moderne helm dus.

scorpion exo 510 air 3

scorpion exo 510 air 2

Veiligheid

De helmschaal is vervaardigd uit het wereldbekende polycarbonaat, dit is licht in gewicht maar OER-sterk. En vooral die combinatie van licht gewicht en sterkte is zo belangrijk bij het motorrijden, een lichte helm is namelijk minder vermoeiend voor de nek. Elke gram die je kunt besparen in het helmgewicht is er één waar op geproost mag worden want, niks is erger dan een stijve nek van een te zware helm.
Met de keuring van deze ‘pot’ zit het ook wel goed want hij is ECE 22.05 goedgekeurd. En als kers op de taart zit er ook een Pinlock voorbereiding in de helm en er word er ook meteen één meegeleverd. Zo hoef je nooit meer met een beslagen vizier rond te rijden wat natuurlijk LEVENSGEVAARLIJK is.
Het vizier is ook te vergrendelen d.m.v  een knopje, hiermee voorkom je dat je vizier openklapt na een valpartij. Toch ook weer een stukje veiligheid extra want, naast vallen ook nog is grond happen is natuurlijk geen prettig vooruitzicht.

scorpion exo 510 air 7

scorpion exo 510 air 6

Scorpion Exo 510 Air specs:

– motorhelm voor het sport/ tour segment
– buitenschaal helm gemaakt van Polycarbonaat
– Wangstukken die je op kunt pompen om de helm beter aan te laten sluiten op het hoofd (pomp en ventiel bevinden zich in het kinstuk)
– 3 verschillende helm- schaalmaten
– Europese typegoedkeuring ECE 22.05
– Anti-scratch helmvizier
– Zonnevizier geïntegreerd in de helm en makkelijk te bedienen
– Pinlock standaard meegeleverd bij de helm
– Bluetooth voorbereid zodat je alles netjes weg kan werken
– Uitneembare Kwikwick2 voering deze is vochtafstotend en ademend
– Elip-tec vizier
– Ook geschikt voor brildragers
– Microbuckle sluiting, lekker snel maar niet de beste/veiligste oplossing zoals een D-buckle sluiting
– Wordt geleverd met een helder/transparant vizier, andere kleuren leverbaar

De helm is verkrijgbaar bij de betere motordealer voor €249. Ook heeft [btn text=”http://www.motorkledingcenter.nl/” tcolor=#0000FF thovercolor=#FFF link=”http://www.motorkledingcenter.nl/” target=”_self”] een leuke Facebook win actie waarmee je gratis eigenaar van dit mooie helmpje kunt worden, check de pagina voor meer details.

scorpion exo 510 air 5

scorpion exo 510 air 9

scorpion exo 510 air 8

scorpion exo 510 air

scorpion exo 510 air 12

scorpion exo 510 air 11

[kad_youtube url=”https://youtu.be/_XEltMoc8Q8″ width=704 height=396 ]

[kad_youtube url=”https://youtu.be/QFrm_ky_Fv0″ width=704 height=396 ]

[kad_youtube url=”https://youtu.be/E9CeYho1jz8″ width=704 height=396 ]

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -