Tonale pas – Motorrijden in Italie alsof je het heen en weer krijgt

Ergens verstopt in de buurt van de Gavia en de Stelvio ligt een iets minder bekende pas die ongeveer tussen Ossana en Pezzo loopt. Maak kennis met de Tonale pas, ofwel de Passo del Tonale. De weg loopt niet zo stijl (max 8.8 procent) als bij zijn buren en ook kom je er niet zo hoog, namelijk slechts 1.884 meter. Toch is het een hele fijne weg waar je lekker door kan rijden. Er zitten namelijk (bijna) geen afgeknepen haarspelden in, maar wel heerlijke andersoortige krommingen.

In de winter is het een vrij populair skigebied met ongeveer 100 KM aan pistes en in de zomer kan je er nog eens lekker wandelen naar het schijnt. Voor motorrijden is de Tonale pas gewoon erg geschikt om flink wat lol te maken. Zoals reeds benoemd is het niet meteen een pas die ergens in uitspringt. Hoewel, al typende meen ik mij te herinneren dat iemand door de Cardo aangaf ‘ het heen en weer te krijgen’ van alle curves. Als we moeten stempelen, dan geven de Tonale pas het stempeltje van ‘De heen en weer pas’. Reden hiervan is dat de bochten-series je in een up tempo heen en weer gooien over de weg. Good fun!

- Advertentie -

Je kan de Passo del Tonale zien als een voor-, of nagerecht van de Gavia en de Stelvio, of gewoon een mooi stuk weg in een motorrijders walhalla met zijn eigen charmes. Zet hem er maar bij op jouw to-ride list.

Tonale pas motorrijden in italie
Wij hebben er in ieder geval al 2 jaar op rij genoten op de tres cilindris!

Maps: Google Maps

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd