In India gaan ze ook voor electrisch met Tork Motorcycles

Gaan ze daar nu eindelijk ook eens wat aan het milieu doen? Of is het een ‘made in India varce’ en lekt de motor accuzuur en flikker je er elke week een nieuwe accu in en zetten ze de oude accu op straat? De motoren van Tork Motorcycles zien er op het eerste gezicht wel aardig uit en daarnaast hebben ze zichzelf met het prototype TX 01 tijdens the Isle of Man 2009 reeds het podium op geraced met een derde plaats. Uiteraard niet in de koningsklasse gezien de motor op zijn top slechts 156KMh haalt. Ik heb nog even in de uitslagen lopen speuren, maar ik heb dit niet kunnen bevestigen overigens. Dit is hem, de TX 01, die dat naar eigen zeggen heeft geflikt:

tork motorcycles tx01 (1) Hieronder nog het prototype TX 04. Deze haalt 0-100 in 8 seconden met een vermogen van 40 PK met een koppel van 30 NM. Topsnelheid staat op 127 Kmh.

tork motorcycles tx04 (2)

Het motto van het bedrijf Tork is: “MAKE, BREAK, REPEAT”. Je kan er hiermee vanuit gaan dat alles dus wel goed zit daar. Maken, kapot maken en herhalen? Verklaart wel waarom ze de motoren nog als protype aanduiden op de site. Misschien het motto aanpassen naar: Make, make better, sell, repeat?

Meer info? Tork