Advertentie

Triumph en Guy Martin in Bonneville op jacht naar landsnelheidsrecord

Triumph Motorcycles heeft officieel bevestigd dat zij in augustus 2016 zal terugkeren naar de reeds legendarische zoutvlakten van Bonneville in Utah (USA). Dit om het wereldsnelheidsrecord op een motorfiets te verbreken. Het doel is om het huidige wereldrecord, dat staat op 605,7 kilometer per uur, met behulp van de speciaal gebouwde, 1.000 pk sterke, Triumph Rocket Infor Streamliner te verbreken.

Het besturen van de speciaal gebouwde Triumph Rocket Infor Streamliner over de ‘gemeten mijl’ zal in handen komen te liggen van Isle of Man TT-coureur en meervoudig snelheidsrecordhouder Guy Martin. Titelpartner voor deze Triumph recordpoging zal de wereldwijde cloud-applicaties provider Infor zijn. Verdere ondersteuning komt van het iconische kledingmerk Belstaff.

De Rocket Infor beschikt over een carbon/kevlar monocoque-constructie met twee Triumph Rocket III motoren, die beide voorzien zijn van een turbo om een gecombineerde 1000 pk bij 9000 toeren per minuut per te produceren. De motorfiets is bijna acht meter lang, ruim 60 centimeter breed en bijna 1 meter hoog. Het gebruik van methanol als brandstof klasseert deze Triumph motorfiets in ‘Division C’, de categorie voor gestroomlijnde motorfietsen.

De Britse motorfabrikant heeft een rijke historie met het breken van het landsnelheidsrecords als houder van de ‘World’s Fastest Motorcycle’ titel tussen 1955 en 1970, met legendarische namen van recordbrekende streamliners als Devil’s Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner en Gyronaut X1. De laatste was goed voor een toenmalig record door het bereiken van een topsnelheid van 395,28 km/h. Het huidige record staat sinds 2010 op 605,697 km en is in het bezit van Rocky Robinson met de Oil-Ack Attack streamliner.

Triumph rocket bonneville (8)

Guy Martin: “Ik kan niet wachten om deze zomer met de Rocket Infor Streamliner de zoutvlakte van Bonneville voor de eerste keer op te gaan. De technici van Triumph hebben een geweldige machine gebouwd, waardoor we de ideale kans krijgen om het snelheidsrecord over land op twee wielen te pakken.”

De modelnaam van de iconische Triumph Bonneville werd in september 1956 gekozen na Johnny Allen’s land-snelheidsrecord op de zoutvlakte, waarbij hij de (toen) recordbrekende snelheid van 311,76 km/u bereikte. Het eerste T120 Bonneville model werd daarna onthuld op de Earls Court Bike Show en ging in de verkoop in 1959.

De voortgang van de wereldrecordpoging om het landsnelheidsrecord te verbreken kunt u volgen via www.triumphmotorcycles.nl.

En gelukkig hebben we nu al wat plaatjes:

Triumph rocket bonneville (1)Triumph rocket bonneville (2)Triumph rocket bonneville (3)Triumph rocket bonneville (4)Triumph rocket bonneville (5)Triumph rocket bonneville (6)Triumph rocket bonneville (7)Triumph rocket bonneville (9)Triumph rocket bonneville (10)Triumph rocket bonneville (11)Triumph rocket bonneville (12)

Dankzij advertenties surf je voor niets