Yamaha MT-07 2021 – Dit is er vernieuwd

De Yamaha MT-07 2021 is een puberende Hypernaked

Het lijkt een repost van enkele dagen terug, want de naam en motor lijken als je snel kijkt identiek. Maar het verschil zit hem in de cijfers. Ging het toen over de MT-09, belichten we nu de Yamaha MT-07 model 2021. Deze vernieuwde mini hypernaked ‘mist’ 1 cilinder en dat maakt deze motor, met een klein beetje dezelfde looks als de grote broer, toch weer een heel ander model. En oh ja: MT staat voor ‘Master of Torque’.

Dit is er allemaal vernieuwd aan het 2021 model.

Motorblok Yamaha MT-07

De 690 cc tweecilinder CP2-motor levert een soepelere vermogenscurve voor een fijne acceleratie. Met een maximumkoppel van 67 Nm dat al beschikbaar is bij slechts 6.500 toeren en een maximumvermogen van 73,4 pk bij 9.000 toeren is dit een prima middengewicht (184 kg rijklaar) krachtbron. In vergelijking met de MT-09 die 119 pk en 93 Nm heeft op slechts 5 kg meer lijkt deze poeslief.

- Advertentie -

De krukas van 270 graden biedt een onregelmatig ontstekingsinterval met een typisch tweecilinder uitlaatgeluid dat het gevoel van koppel tijdens het accelereren benadrukt. Daarnaast zorgt de meer lineaire koppelafgifte van de motor voor een uitstekende respons bij alle toerentallen. Hierdoor zou de MT-07 één van de meest plezierige en toegankelijke motorfietsen in zijn categorie moeten zijn.

Een nieuwe elektrische ontluchtingsklep en lichtgewicht accu zorgen voor een gegarandeerd makkelijke start, zelfs als de machine langere tijd heeft stilgestaan. Best een prima ontwikkeling gezien dit soort motoren over het algemeen alleen bij zonnestralen uit de schuur worden gehaald.

Frame en ‘kuipwerk’ MT-07 2021

Het futuristische kuipwerk van de ‘Master of Torque 07’ weerspiegelt volgens Yamaha de voortdurende evolutie van de MT-serie en geeft de MT-07 2021 een verfijndere en opvallendere uitstraling met een gevoel van kwaliteit. Het ontwerpconcept was om van de nieuwe MT-07 het ‘knappere jonge broertje’ van de Yamaha Hyper Naked-familie te maken. Dit 2021 model is verder voorzien van nieuwe Crystal Graphite-motorkappen, een nieuwe zilverkleurige uitlaatpijp, een nieuwe uitlaatdemper en uitlaatbeschermers.

LCD Paneel

Het model is voor 2021 voorzien van een LCD-instrumentenpaneel met steunkleuren. Het omgekeerde dashboard is overigens vergelijkbaar met degene die op de Tracer 700 is gemonteerd. Het scherm met grotere displays voor de klok, versnelling, dagtellers en toerenteller geeft duidelijke informatie en het gebruik van de steunkleuren biedt een accent voor de belangrijkste displays. De nieuwe stuurschakelaar stelt de berijder in staat om de meters gemakkelijker en efficiënter te bedienen.  

Nieuwe kenmerken Yamaha MT-07Voordeel voor de berijder
Ontwerp van de volgende generatieDynamischer en onmiskenbaar Hyper Naked uiterlijk
LED-projectorverslichtingVerbeterd zicht, verminderd gewicht, kenmerkend MT ‘Y-vormig’ uiterlijk
690 cc 2-cilinder EU5 conforme CP2 motorConform EU5, meer lineaire respons, gedurfd uitlaatgeluid
Dubbele remschijven voor met een grotere diameter van 298 mmMeer remkracht zonder extra gewicht
Breder conisch aluminium stuurAssertievere rijhouding en gemakkelijker manoeuvreren bij lage snelheden
Nieuw LCD-instumentenpaneelDuidelijke informatie, nu via stuurschakelaar te bedienen
LED-richtingaanwijzersVerhoogde zichtbaarheid en onmiskenbare stijl
Michelin Road 5 bandenUitstekende grip in natte en droge omstandigheden, meer vertrouwen van de berijder, sportieve rijeigenschappen
Nieuwe kleuren, graphics en afwerkingBehoud van toonaangevende focus en premium stijl van de MT-07, omvat nieuwe zwarte componenten en Crystal Graphite motorafdekkappen

Technische kenmerken Yamaha MT-07 2021

 • Kuipwerkontwerp van de volgende generatie met puur MT-familie-DNA
 • Luchtinlaten met winglets creëren de kenmerkende MT-07-stijl
 • Nieuwe LED-projectorkoplamp met kenmerkend Y-vormig logo
 • 690 cc CP2-motor met crossplane-technologie
 • Conform EU5
 • 270 graden krukas voor lineaire koppelafgifte
 • Maximaal koppel van 67,0 Nm/6,8 kg-m geproduceerd bij 6.500 toeren
 • Nieuwe 298 mm dubbele wave-remschijven voor
 • Nieuw, breder conisch aluminium stuur
 • Comfortabelere en assertievere rijpositie
 • Omgekeerd LCD-instrumentenpaneel met steunkleuren en afstandsbediening
 • Nieuwe LED-richtingaanwijzers
 • Michelin Road 5-banden van de nieuwste generatie
 • Nieuwe kleuren en graphics (zie onder)
 • Compact buizenframe met zithoogte van 805 mm

Icon Blue

Storm Fluo

Tech Black

Ook op dit model heeft Yamaha zich niet ingehouden. Net als zijn grotere broer, de MT-09, is dit een leuk model in het uitgebreide assortiment van de Japanse fabrikant. Een net zo robotische / futuristische look met wat minder gewicht en vermogen uit de tweecilinder. En dat geeft de motor toch een heel ander karakter.

Meer info: Yamaha

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd